Des de l’inici oficial de la campanya electoral són ja diversos els actes que s’han fet a tota la ciutat. Divendres, un concert al Parc del Clot donava el tret de sortida per començar amb ganes, mentre des de les xarxes socials participàvem del debat de la FAVB i BTV ja que els grans partits van imposar el seu veto a la nostra participació. Dissabte i diumenge ha estat el torn dels actes als barris, que junt amb taules informatives, encartellades i repartiment de material, han omplert el cap de setmana d’activitats. Aquí teniu una breu crònica que anirem ampliant amb tots els actes realitzats.

[Sant Antoni] Roger Bujons: “No som una alternativa de gestió, sinó de ruptura”

Més d’un centenar de persones s’han aplegat aquest diumenge per escoltar Carmen Pérez, Isabel Chacón, Eulàlia Reguant i Roger Bujons, activistes dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni que participen de la llista electoral. La cap de llista, Maria José Lecha, ha tancat l’acte desgranant les línies programàtiques de la CUP-Capgirem Barcelona. La trobada ha finalitzat amb un vermut popular.

A l’acte s’ha parlat sobre les maniobres de privatització de l’Hospital Clínic i el CAP Manso, la manca de places educatives i les línies “bolet” previstes per l’any vinent o els problemes de contaminació a l’Eixample. Roger Bujons, candidat a conseller de districte, ha destacat que “no som una alternativa de gestió, sinó de ruptura” i que “posarem un peu a les institucions per obrir les portes i finestres dels despatxos” per tal de posar a disposició del veïnat la informació que es tracta als òrgans de govern del districte. La bombolla turística, el repartiment de la riquesa, les mesures de xoc per fer front a les desigualtats socials, la radicalitat democràtica o la municipalització dels serveis públics han estat els altres temes que s’han abordat. També cal destacar el compromís amb un procés constituent des del municipalisme i amb la independència dels Països Catalans.

fotoesqeixample2fotoesqeixample3

El Fort Pienc, pels drets socials

Pels nostres drets, pels drets socials. Un homenatge a totes les entitats i companyes que han plantat cara a retallades, privatitzacions, acomiadaments i precarització. Aquest ha estat l’objectiu del primer acte del Comitè dels barris de la dreta de l’Eixample. Denunciar les polítiques dels mals governs municipals i presentar les reivindicacions dels sectors en lluita. Ens han acompanyat l’Òscar Simón, l’Àlex Juanmartí i la Paula Morey del món educatiu. La Isabel Chacón i en Fèlix Heras de l’àmbit de la salut. En Josep Garganté i en Arnau Barquer pel transport públic. La seva lluita és la nostra lluita, la lluita dels nostres pares i dels nostres avis i àvies,però també la dels treballadors de Telefònica. A totes elles hem dedicat un repertori musical de cançons de la Nova Cançó.

CElA_hsUIAAqUQY730409945_87060

 

[Sant Andreu] Ivan Altimira: “Cal que els equipaments es pressupostin de forma directa i no derivada de l’especulació”

Dissabte 9 pel matí el comitè local de la CUP-Capgirem Barcelona al districte de Sant Andreu, va organitzar una xerrada sobre el Tren d’Alta Velocitat. L’acte, ubicat a la plaça General Moragues del barri de Navas es trobava just al costat de les vies de tren en obres, com es va dir des de la taula “al costat d’una cicatriu urbana que divideix els nostres barris i ens allunya del districte de Sant Martí”.

Per aportar un anàlisi del significat i les conseqüències de l’estació del TAV a la Sagrera, l’arquitecte de la plataforma El Globus Vermell, Joan Vitòria, va exposar el caràcter de pas de la Sagrera, així com el seu passat històric de proveïdor de bens agrícoles i industrials a la ciutat. L’arquitecte va explicar que “la Sagrera encara juga aquest rol subordinat a interessos aliens, i la prova és que el veïnat del barri està pagant els costos d’un equipament que no és pel barri, sinó per la ciutat”.

Per altra banda també es va destacar la marca de classe social que té el model de mobilitat de l’alta velocitat. Un model orientat a perfils professionals directius, que allarga les àrees metropolitanes i que fomenta l’ús del vehicle privat per a accedir-hi. En definitiva un tipus de tren que ha desgastat la inversió en les rodalies o les línies 9 i 10 del metro per a crear una estructura pública però no popular.

Ivan Altimira, candidat a regidor del districte va destacar que l’arribada del TAV havia de portar uns equipaments que mai han arribat. “El model especulatiu acabat subordinava els equipaments del barri a les plusvalues generades per la venta d’habitatges. Cal que els equipaments es pressupostin de forma directa i no derivada de l’especulació, cal que els interessos de les persones quedin per davant dels de l’economia especulativa”.

Finalment Eulàlia Reguant, número 4 de la llista de Barcelona va repassar l’estat de la ciutat i va destacar que el model del TAV, i en concret, el de l’estació de la Sagrera, “és una aposta municipal de fa molts anys, on hi han participat des de CIU i PP als governs tripartits de PSC, ICV i ERC. Cal capgirar el model de ciutat”.

IMG_5737IMG_5738

Pere Casas: “La gestió del Canòdrom hauria de ser remunicipalitzada i decidir-ne les funcions des de la gestió pública i directa”

Diumenge per la tarda la CUP-Capgirem Barcelona ha fet un acte sobre cultura i desobediència al barri del Congrés i els Indins del districte de Sant Andreu. L’acte s’ha celebrat al Canòdrom, en tant que símbol de la lluita de la Plataforma del Canòdrom pel Barri.

La primera intervenció ha estat de Blai Martí que ha recordat la jornada de l’abril de 2014 en que membres de la plataforma es van proposar obrir l’edifici del Canòdrom, oblidat i etenrament en obres, per a “convidar al veïnat a conèixer un edifici que tota una generació que només ha vist tancat”, a la vegada que “per a pensar-ne col·lectivament els usos que podria tenir per al barri, que és precisament el que no ha fet l’Ajuntament”.

A continuació Pere Cases, anarcosindicalista i treballador públic de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), ens que actualment és propietari de l’edifici del Canòdrom, ha denunciat l’externalització del Canòdrom a una empresa per a “buscar sortides comercials al talent creatiu”. Cases considera que la proposta de gestió del Canòdrom a aquesta empresa amb voluntat mercantilitzadora de la cultura “hauria de ser remunicipalitzada i precisament des de la gestió pública i directa decidir-ne col·lectivament les funcions”.

Ivan Altimira, candidat a conseller del districte ha intervingut per advertir que el poder “sempre ha intentat dividir i apropiar-se de la cultura de base, duent a terme, així, un apertheid ideològic”. Així mateix ha posat l’exemple de l’Harmonia com a paradigma de lluita veïnal i, quan ha convingut, desobedient. Altimira ha recordat, però, que “no en tenim prou amb el contrapoder, cal retornar les institucions al nosaltres”.

Ha tancat la xerrada Eulàlia Reguant, número quatre de la llista de CUP-Capgirem Barcelona que ha afirmat que “si bé revertir licitacions d’externalització pot suposar un estalvi a llarg termini tot i pagar una indemnització, des de la candidatura no considerem que calgui indemnitzar aquells processos de privatització fets des de la opacitat i contra els interessos de les classes populars”. Per acabar ha recordat una cita que explica el motiu pel que cal que aquesta candidatura entre amb força el proper 24 de maig: “Si no fem allò impossible, haurem d’enfrontar allò impensable”.

 

Ciutat Vella planta cara a la Barcelona aparador

La jornada va començar amb un torneig veïnal de futbol sota el lema “Marca un gol a la marca Barcelona”, on van participar diversos col·lectius que formen part del teixit associatiu del districte. Tot seguit va començar l’acte polític amb parlaments de diferents representants del districte i de la ciutat . Les activistes Eugènia Trallero i Eva Fernández van reivindicar l’espai públic, carregant contra la massificació turística i les conseqüències que se’n deriven d’aquesta, mentre que les candidates a conselleres del districte per CUP – Capgirem Barcelona Paula Ezkerra i Joan Suqué van reclamar els drets de les treballadores sexuals, al mateix temps que van apostar per una societat  lliure d’exclusions socials, tot deixant clar que cal entrar amb força a l’ajuntament per a capgirar Ciutat Vella i Barcelona.

El discurs de Mª José Lecha va reivindicar la Barcelona digna i justa en contra de la ciutat aparador que ha esdevingut, apostant per un societat feminista, socialista, democràtica i lliure. Antonio Baños va tancar l’acte recordant que el poble català no te por i que cal posar al centre del debat el feminisme, l’antipatriarcat, els Països Catalans i l’anticapitalisme.

Per acabar la jornada, hi va haver les actuacions musicals de l’acordionista Àlex i dels mallorquins Taverners.

20150509_124020

Primera victòria de Resistència Movistar amb una acció al MWC #OccupyMovistar

Després de més d’un mes de vaga indefinida dels treballadors i treballadores de Movistar, aquest dissabte van ocupar la seu del Movile World Capital a la Plaça Catalunya, el mateix lloc escollit per la CUP Capgirem Barcelona per iniciar la campanya electoral el passat dijous, i que també va comptar amb la presència de membres del col·lectiu en vaga. L’ocupació de l’espai es va allargar tot el dia, fins que finalment un membre de la direcció de Telefònica va accedir a parlar amb els vaguistes. La reunió va finalitzar amb la primera victòria per part de les treballadores, que van aconseguir que l’empresa segui a negociar les condicions dels contractes aquest mateix dilluns.

Centenars de persones van passar al llarg del dia a sonar suport a l’acció, el què va multiplicar el seu efecte de ressò. Finalment, i després de setmanes de silenci mediàtic, l’ocupació va fer saltar la vaga als informatius. A partir de demà, dilluns 11 de maig, els vaguistes comptaran amb un petit espai als mitjans de comunicació públics, ja que la CUP Capgirem Barcelona hem cedit el nostre espai de propaganda electoral al col·lectiu de treballadores en lluita de Movistar. Una vegada més s’ha fet palès que només lluitant tenim futur. La lluita de Movistar és ja la lluita de tota la classe treballadora.

CEkdgaaWgAAymnMCElZMCqW8AAgxkrmovistar