Comissió conjunta de les comissions permanents del consell municipal (15 d’abril 9:30h)

Proposem posar els mecanismes necessaris perquè es pugui donar resposta, acompanyar i  atendre al conjunt de persones que arriben al CUESB, tenint en compte la situació de vulnerabilitat amb la que es troben. Així doncs, fins que l’Ajuntament no resolguin els problemes de coordinació entre els diferents serveis d’atenció a les persones a la ciutat, els treballadors podran desenvolupar la seva tasca de la millor manera possible i responent a les necessitats de les persones ateses en tot moment, sota els criteris de protecció i acompanyament a les famílies i específicament als infants.

El novembre del 2017 s’aprovava a la comissió de Membres de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció una proposició que tenia com a objectiu rebutjar el feixisme i fer-lo fora dels nostres carrers. Entre els acords presos, no només hi havia la personificació de l’ajuntament com a acusació particular en les diferents agressions sinó també negar els permisos d’ocupació de la via pública per dur a terme concentracions i manifestacions a grups d’extrema dreta.

Donats els fets de dissabte 30 d’abril, dia en el que un el partit d’extrema dreta va tenir permís per concentrar-se i escampar el seu discurs d’odi, fem la següent pregunta,

En quin estat es troben els següents acords i per què no s’estan duent a terme?

– Que l’ajuntament es personi com acusació particular en les diferents agressions de caire feixista, racista i classista que s’han produït fruit de les diferents mobilitzacions convocades per l’extrema dreta i que siguin especialment greus o significatives.

– Que a partir d’ara es personi com acusació particular en les diferents agressions que es puguin produir als carrers de la ciutat de caràcter feixista, classista i racista i que siguin especialment greus o significatives.

– Que no atorgui permisos d’ocupació de la via pública per dur a terme manifestacions i concentracions a grups d’extrema dreta en les que s’ha vist en múltiples convocatòries que acaben amb agressions a les veïnes de la ciutat.