La CUP Capgirem Barcelona

[vc_social_media1 title=”A les Xarxes Socials” custom_link1=”https://www.facebook.com/CapgiremBarcelona” custom_link2=”https://twitter.com/capgirembcn” custom_link4=”https://www.youtube.com/user/CUPBCN/videos” custom_link5=”https://www.flickr.com/photos/132169471@N04/” custom_links_target=”_blank” social_show=”_hide”]
[vc_mybloquotes custom_text=”Som les que no acceptem la submissió ni la renúncia que ens imposen. Aquelles i aquells a qui les seves polítiques i notícies no ens espanten. Les que hem perdut la por fins i tot a tenir por.”]

La CUP Capgirem Barcelona és una candidatura de persones, col·lectius i moviments implicats en lluites que hem creat una eina política de ruptura a la ciutat de Barcelona. Ens constituïm com a candidatura municipalista perquè és l’hora de fer fora els responsables de les polítiques desenvolupades per l’Ajuntament de Barcelona des del 1979.

CUP Capgirem Barcelona busca ser una eina al servei dels moviments populars. Amb l’articulació de la crítica, la resistència i l’autoorganització de la classe treballadora pretenem posar fi a l’apropiació de la riquesa per part de les elits econòmiques, i a l’opacitat i la impunitat dels lobbies de la ciutat.

[vc_mybloquotes custom_text=”A la ciutat on vivim uns pocs decideixen per nosaltres, com si fóssim figurants d’una postal turística. Però Barcelona som els veïns i veïnes, no som Marca Barcelona. Ja n’estem fartes, hem de canviar-ho tot, i s’acosta l’hora.”]

Volem construir una ciutat sense explotadors ni explotats i sense misèria, amb l’alegria de les assemblees de barri, la coherència, l’empatia, la il·lusió i el suport mutu. Hem perdut massa i per això ho volem tot, per aquesta raó volem obrir un nou front al servei de la Unitat Popular. Regidores, conselleres i ingressos institucionals seran noves eines per construir estructures per a la classe treballadora de Barcelona que potenciïn els moviments i les lluites socials de la ciutat. Som formigues que ens ajuntem per fer un pas d’elefant amb l’objectiu de transformar Barcelona.

[vc_toptitle title=”Candidats i Candidates”]

web5La llista de la CUP Capgirem Barcelona

Les cinc primeres candidates de la CUP Capgirem Barcelona van ésser escollides en les assemblees obertes prèvies a la IV Trobada Popular Municipalista (TPM) que es va celebrar el passat 28 de febrer, en les que també es van aprovar les persones proposades com a candidates a conselleres de districte. Són precisament les 20 persones, dues per cada districte, candidates a conselleres les que ocupen els llocs que van del 6 al 26. A continuació, persones representatives de les lluites que han integrat els grups de treball de la TPM completen la llista fins al número 38.

Clouen la llista l’August Gil i Matamala, militant antifranquista i advocat laboralista, Isabel Vallet, jurista, diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-AE i membre del grup de treball de sanitat de la CUP, i en David Fernandez, periodista i també diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-AE.

Imagina una Nova Barcelona, una ciutat decidida entre tots i totes!

Informació dels Candidats i Candidates

Els principis polítics de la nostra lluita

Repartir la riquesa i el treball.

Revertir urgentment l’externalització dels llocs de treball de l’Ajuntament i la seva precarització és una emergència social. Ara bé, Barcelona ha d’anar més enllà i assegurar una economia pública al servei de les classes populars.

Municipalització dels serveis públics.

Cal recuperar-ne tant la titularitat com la gestió i, alhora, revertir les privatitzacions que al llarg de tres dècades han desposseït la ciutat dels seus serveis amb una privatització dels beneficis a costa de la precarització laboral i vital de la majoria popular.

Pa i sostre.

Acabar amb la fam, la malnutrició, la pobresa energètica i els desnonaments és una qüestió de voluntat política. Ni res ni ningú pot passar per davant de la garantia de les condicions de vida mínimes com l’habitatge i l’alimentació. Ni les lleis ni el xantatge dels mercats poden condicionar el dret a la subsistència i a la vida digna de tothom.

Tenim dret a la ciutat.

Perquè tenim dret de gaudir col·lectivament del que Barcelona produeix i, especialment, de decidir com volem construir la nostra ciutat més enllà d’una reproducció mercantil i privatitzada del patrimoni comú. Els carrers són de tothom, i la riquesa que genera la gent de Barcelona, també.

Ciutat feminista.

Combatrem amb tots els mitjans al nostre abast les violències patriarcals, el terrorisme masclista i el feminicidi, aquí i arreu. Farem de Barcelona una ciutat lliure d’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia, en què es garanteixi el dret al propi cos i a la salut sexual i reproductiva.

Radicalitat democràtica.

L’Ajuntament de Barcelona és una de les institucions més opaques existents, en què més de 500 empreses i ens de participació municipal defugen el control democràtic i no reten comptes. Des de la radicalitat democràtica assumirem fer auditories municipals i supramunicipals.

Llibertats.

Prou repressió i coacció permanent als nostres carrers. Aspirem a posar fi d’una vegada al racisme institucional, la criminalització de la pobresa i la persecució de les treballadores sexuals.

Una ciutat responsable amb el territori.

Ordenar i recuperar públicament tot el que hauria de tenir la consideració de bé comú (com ara l’aigua, l’energia i els residus), allunyant-ho de la gestió privada, corporativa i capitalista per avançar en la seva gestió col·lectiva i democràtica.

Independència sense límits.

Procés constituent. Barcelona s’ha de comprometre a endegar un procés constituent de base i democràtic, que faci de la independència un camí democràtic per articular un projecte polític al servei de les classes populars. Aspirem a fer de Barcelona un motor de la independència dels Països Catalans i de la solidaritat amb els pobles de la Mediterrània i el món.