Després del 26 de maig la CUP-Capgirem Barcelona vam fer pública la nostra valoració dels resultats negatius obtinguts, malgrat una campanya que creiem que havia generat dinàmiques positives tant internament com a nivell públic. També vam explicar que després d’aquests resultats havíem i volíem fer autocrítica i una reflexió col·lectiva sobre el paper de la nostra organització.
Això inclou reflexionar sobre el què hem fet els darrers anys tant dins com fora de l’Ajuntament. Ara que tenim menys urgència cal que repensem el projecte i posem el comptador a zero. Creiem que aquesta parada és una bona oportunitat per rellançar la nostra organització i construir amb noves energies i il·lusions.
Per tot això, hem posat en marxa el Procés Vector. L’objectiu general d’aquest procés és recollir valoracions i idees sobre el paper que ha de tenir la CUP a la nostra ciutat i com desenvolupem políticament i organitzativament aquesta tasca; és a dir, cap a on dirigim el vector de la nostra activitat i la nostra lluita.
Per tal de poder desenvolupar aquest procés i que esdevingui útil pel conjunt del moviment popular entenem que és fonamental la participació dels diferents agents polítics de la ciutat. És a dir, que totes aquelles persones que entenen que cal generar una alternativa al model actual de ciutat, puguin formar part d’aquest procés, així com també realitzar les seves aportacions per redirigir l’activitat de la CUP-Capgirem Barcelona ara que no té representació institucional. Així doncs, la pregunta fonamental que volem contestar és com podem ser una eina útil per capgirar el model de ciutat actual tenint en compte que ja no tenim representació a l’Ajuntament i a partir de l’autocrítica i dels aprenentatges assolits els darrers 4 anys.
El format pretén aglutinar de forma integradora reflexions i punts de vista de persones properes al nostre projecte polític, oferir diversos espais assemblearis de debat constructiu i acabar en un procés de decisió i concreció de caràcter intern. Fent un símil gràfic, el procés tindria forma d’embut, més obert i on entren més elements i més generals a l’inici, fins que es va traduint en acords i decisions més concrets al final. La calendarització del procés s’ha fet seguint aquest ordre, tenint en ment que els debats aniran des d’aspectes més generals a més concrets, per tal d’acabar traçant les línies bàsiques a partir de les quals haurem de treballar els propers mesos.
Els darrers dies hem encetat la primera fase del procés amb el desplegament de 12 assemblees obertes als barris i districtes, que conclouran la setmana que ve. Volem recollir el màxim d’aportacions i opinions de totes les veïnes que vulguin dir-hi la seva. Per això, us convidem a apropar-vos a l’assemblea que us quedi més a prop i participar amb nosaltres.
Llista completa d’assemblees obertes:
- Poble sec. Dimecres 18 de setembre a les 19,30h a l’Ateneu Rebel (Carrer Font Honrada 32)
- Les Corts. DIjous 19 de setembre a les 20h al C.C. Tomasa Cuevas (carrer Dolors Masferrer 33-35)
- Gràcia. Dimecres 25 de setembre a les 19,30h a l’Ateneu La Torna (carrer Sant Pere Màrtir 37)
- Nou Barris. Dijous 26 de setembre a les 19h al Casal Popular 3 Voltes Rebel (Passeig d’Urrutia, 125)
- Clot – Verneda. Dijous 26 de setembre a les 19h al Casal Independentista L’Anònima (Carrer del Coronel Sanfeliu, 12)
- Eixample Dret. Dijous 26 de setembre a les 19,30h a La Cruïlla, Casal Independentista de l’Eixample (carrer Sardenya 256)
- Sarrià – Sant Gervasi. Dijous 26 de setembre a les 19h a la Casa Orlandai, sala Sant Gervasi de Cassoles.
- Sant Andreu. Divendres 27 de setembre a les 19h al Casal Independentista Noi Baliarda (Carrer de Ramon Batlle, 57)
- Poblenou – Besòs. Dissabte 28 de setembre a es 12h a la Biblioteca Poblenou Manel Arranz (Carrer Joncar 35)
- Esquerra de l’Eixample. Dilluns 30 de setembre a les 19,30h a l’Ateneu Layret
- Horta – Guinardó. Dilluns 30 de setembre a les 19h a l’Ateneu Popular la Bugadera (pl. Eivissa 17)
- Sants. Dimecres 2 d’octubre a les 19,30h al Centre Social de Sants ( Carrer d’Olzinelles, 30)