Durant la 4a Trobada Popular Municipalista, celebrada el 28 de febrer, s’ha decidit l’ordre de les persones proposades per encapçalar la llista CUP Capgirem Barcelona i la ratificació de la llista electoral provinent de les assemblees obertes i dels grups de treball dels eixos programàtics. Amb la participació de més de 500 persones en 16 assemblees de barris i districtes, les candidates més proposades es van votar durant aquesta 4a Trobada Popular Municipalista.

Adjuntem la llista de les persones que formaran part de la llista de la CUP – Capgirem Barcelona. Aquesta llista s’ha elaborat seguint un criteri feminista en que són dues dones les que encapçalen la llista seguides de 16 persones representatives de les diverses lluites de la ciutat, 2 persones per cada un dels districtes de ciutat (candidates a consellers i conselleres de districte i escollides en assemblees obertes de districte).

1. María José Lecha González. Nascuda el 1957 a Barcelona. Viu al Fort Pienc. Treballa d’administrativa a l’Hospital de Sant Pau des de l’any 1975. És activista sindical de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC–IAC), membre del comitè d’empresa i del grup de Sanitat de la CUP. Va formar part de l’Assemblea dels Drets Socials de l’Eixample i és sòcia del Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla.

2. Maria Rovira i Torrens. Nascuda el 1988 a Barcelona. Viu a Sagrada Família. Participa d’espais feministes, és membre de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sagrada Família i focalitza l’activitat en la construcció del moviment juvenil des de fa 10 anys. Membre de la mesa del Consell Polític Nacional de la CUP. Ha participat de la creació i consolidació de la Trobada Popular Municipalista de Barcelona, com a coordinadora de l’eix de Joventut, del qual va ser una de les portaveus.

3. Josep Garganté i Closa. Nascut el 1972 a Barcelona i veí de la Vila de Gràcia. Treballa com a conductor d’autobusos a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) des de fa 12 anys. Membre de la CUP de Gràcia, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i soci del Casal Popular de Nou Barris Tres Voltes Rebel. Activista en lluites laborals, socials i internacionalistes.

4. Eulàlia Reguant i Cura. Nascuda el 1979 a Barcelona i veïna de l’Esquerra de l’Eixample. Llicenciada en matemàtiques, actualment treballa a Lafede.cat (organitzacions per a la justícia global). Anteriorment, va formar part de l’associació Justícia i Pau. Sòcia de FIARE–Banca Populare, especialista en finances ètiques, i de l’Ateneu Layret del barri de Sant Antoni.

5. Oscar Simón Bueno. Nascut el 1975 a Barcelona i veí de Sants. Treballa com a professor interí a Sant Feliu de Guíxols. Membre de la CUP, del col·lectiu En Lluita i de la Intersindical Alternativa de Catalunya. Activista implicat en lluites com el moviment antifeixista, el moviment antiglobalització, pel dret a l’habitatge, per l’educació pública, a l’Assemblea de Barcelona, en lluites laborals, en el moviment 15M o en marxes de la dignitat.

6. Pere Casas Zarzuela. Nascut el 1955 a Ceuta i veí del Turó de la Peira. Treballa a l’Ajuntament de Barcelona com a administratiu a la Secretaria Tècnica de l’Institut de Cultura. Delegat de la secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona. Participant en l’Acord Nacional per a la Cultura i integrant plataforma SOS cultura.

7. Isabel Chacón Chacón. Nascuda el 1973 a Ibias (Astúries) i veïna de l’Esquerra de l’Eixample. Treballa com a tècnica en projectes de recerca al Consell d’Associacions de Barcelona. Membre de la CUP i activista veïnal. Participa de la lluita per la sanitat pública a l’Assemblea d’Usuàries i Treballadores Tancada Clínic, a la vocalia de salut de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample i coordina el grup de treball nacional de sanitat de la CUP – Alternativa d’Esquerres.

8. Pere Solà i Gussinyer. Nascut el 1945 a Girona i veí de La Sagrera. És catedràtic d’Història de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona i està especialitzat en l’educació popular i llibertària. Va participar de la Caputxinada com a membre del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona. Ha organitzat congressos sobre història de l’educació i educació permanent i tercer sector. Al 2012 va ser candidat a rector de la UAB.

9. Mireia Foradada Villar. Nascuda el 1986 a Sabadell i veïna de la Vila de Gràcia. Treballa en l’àmbit de l’educació, formació, recerca i feminisme. Llicenciada en Pedagogia per la UAB i Màster en Estudis de les Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment milita al col·lectiu de dones feministes Gatamaula. Abans havia format part de la CAJEI i també del SEPC.

10. Josep Jover i Padró. Nascut el 1955 a Terrassa i veí de la Vila de Gràcia. Treballa com a advocat independent i també és professor especialitzat en propietat intel·lectual, drets d’autor i tecnologies de la informació, gestió de conflictes, drets humans de tercera generació i dret comunitari. Membre de la Comissió Jurídica del 15M de Barcelona i col·laborador del projecte GUIFI.net. Va presentar, en el seu moment, la demanda contra el cànon digital al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Vinculat a Pirates.cat.

11. Berta Grau i Esteve. Nascuda el 1990 a Barcelona i veïna de Sagrada Família. Treballadora en l’àmbit de l’educació ambiental. Graduada en Biologia i actualment estudiant del màster d’Ecologia, Gestió i Restauració del Medi Natural. Vinculada a la lluita estudiantil i al món del lleure on ha estat monitora de l’esplai SJC. Actualment és membre d’Arran Sagrada Família, de la plataforma juvenil de Sagrada Família Joves del Poblet i del grup de treball de joventut de la CUP – Capgirem Barcelona.

12. Bartolomé Carmona Ramos. Nascut a Almeria (Andalusia) el 1956 i veí del Verdum. Treballa a Parcs i Jardins on és delegat sindical al Comitè d’Empresa per la CGT. Activista del col·lectiu Males Herbes. Membre de la Trobada Alternativa de Nou Barris i del Casal Popular Tres Voltes Rebel

13. Txell Bragulat Vallverdú. Nascuda el 1973 a Barcelona i veïna de Torre Llobeta. Treballa en una entitat de l’economia solidària dedicada a les relacions internacionals i a la difusió de la cultura. Militant internacionalista en solidaritat amb les lluites dels pobles mediterranis.

14. Josep Lluís Jiménez Castelltort. Nascut el 1984 a Barcelona i veí de Sants. Enginyer informàtic. Soci treballador d’una cooperativa santsenca adherida a la XES i soci fundador de MásPublico (La Marea) i Eticom–SomConnexió. Vinculat al moviment 15M, coordinador de la sectorial de democràcia del Procés Constituent, impulsor de la Crida Constituent, coportaveu de la Trobada Popular Municipalista de Barcelona i membre de l’Institut Cartogràfic de la Revolta.

15. Isa Garnika i Aizkorbe. Nascuda a Aibar (Navarra) l’any 1953 i veïna de la Vila de Gràcia. Treballa d’infermera quirúrgica d’urgències a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Sindicalista feminista de la CGT, membre de la Marea Pensionista, militant d’Endavant (OSAN) i de Sortu (Euskal Herria).

16. Eduardo Caliz Robles. Nascut el 1978 a Jerez de la Frontera i veí de Sant Andreu de Palomar. És Advocat i exerceix en la defensa de casos de l’organització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària. Va ser membre de Jaleo Nación Andaluza i del CSO La Gordíssima. Actualment soci del Casal Independentista El Noi Baliarda i membre del Grup de Treball de Drets i Llibertats de la CUP.

17. Eva Fernández Lamelas. Nascuda el 1957 a Barcelona i veïna de la Barceloneta. És infermera i antropòloga. Activista feminista i veïnal a Ciutat Vella, va formar part del moviment de vocalies de dones de les associacions veïnals durant la Transició. Vinculada al moviment i a les lluites veïnals de la Barceloneta. Entre el 2004 i el 2010 va presidir la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

18. Santiago Vilanova i Tané. Nascut el 1947 a Olot i veí del Raval. Periodista, escriptor i consultor ambiental. Cofundador del partit ecologista Els Verds – Alternativa Verda. President de l’associació Una Sola Terra i exdirector de Diari de Barcelona durant els seus darrers anys d’autogestió.

19. Carles Hernàndez Macho. Nascut el 1973 a Barcelona i veí de Porta. Treballador i delegat sindical en una empresa de telemàrqueting. Membre de l’Oficina de Drets Socials de la Trobada Alternativa de Nou Barris i soci del Casal Popular Tres Voltes Rebel.

20. Carlota Sen Buj. Nascuda el 1976 a Barcelona i veïna de la Guineueta. És col·laboradora de la CUP de Nou Barris i sòcia del Casal Popular Tres Voltes Rebel. Coordinadora de la Trobada Alternativa de Nou Barris, participant de 9BarrisCabrejada i d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Horta–Guinardó. Impulsora de la plataforma #StopPujadesTransport.

21. Ivan Altimira Miralles. Nascut el 1974 a Barcelona i veí de Sant Andreu de Palomar. Actor professional i director artístic de l’Embruix. Va formar part del col·lectiu antimilitarista Mili KK, del moviment okupa i contra l’especulació urbanística, i de la Plataforma pel Dret a Decidir. Portaveu de la Plataforma Salvem el Casc Antic. Actualment és activista cultural a Diables de Sant Andreu i participa de la gestió col·lectiva d’espais culturals.

22. Cristina Castells Roura. Nascuda el 1994 a Barcelona i veïna de Sant Andreu de Palomar. Ha format part de l’Assemblea de Joves de Sant Andreu La Trinxera i ha participat activament en la gestió del CSO La Gordíssima. Actualment és membre d’Arran i de la Plataforma d’Entitats Juvenils Districte IX.

23. Maria Lluïsa Pahissa i Casadevall. Nascuda a Barcelona l’any 1952 i veïna de Sants. Té una llarga trajectòria dins l’anarcosindicalisme, primer a la CNT i després a la CGT on va coordinar la revista “Catalunya”. Ha format part de la plataforma CopalTAV del Vallès Oriental. Ha estat implicada a Sants – Montjuïc Decideix durant la consulta del 10A i actualment és membre de la territorial de Sants Montjuïc de l’Assemblea Nacional Catalana.

24. Marc Santasusana Corzan. Nascut el 1980 a Barcelona i veí de Sants. Doctor en Història Contemporània i professor. Ha militat durant molts anys a l’Esquerra Independentista i és participant de moltes lluites socials i nacionals. Darrerament, ha impulsat el Comitè de Solidaritat amb la Vaga de Panrico a Sants o la Plataforma 9N a Sants – Montjuïc. Participa activament a les audiències públiques del districte.

25. Paula Mansilla Rodriguez, coneguda com a Paula Ezkerra. Nascuda a l’Argentina el 1971 i veïna de la Vila de Gràcia. Comença la militància al Buenos Aires dels anys noranta fent front a la repressió que les classes populars rebien per part del govern. Posteriorment, participa en col·lectius feministes i comunistes d’Itàlia i, més tard, a França, en la lluita per la dignitat de les treballadores sexuals. Lluita que també duu a terme actualment en diferents moviment socials de Barcelona.

26. Joan Suqué Puig-Serra. Nascut el 1976 a Barcelona i veí de la Barceloneta. Treballa al sector de l’hostaleria a Ciutat Vella. Va ser membre dels Joves Independentistes Revolucionaris i Revolucionàries (JIR) i també activista del moviment okupa a la casa Tapioles de Poble Sec, entre d’altres. Actualment, és redactor articles de contrainformació i col·labora com a guionista en documentals i programes de la xarxa de televisions locals.

27. Ariadna Gálvez i Rifa. Nascuda el 1985 a Barcelona i veïna d’Horta. Treballa en el tercer sector en temes de justícia global. És periodista i humanista de formació. Activista des del feminisme a la lluita de barri, passant per la solidaritat internacionalista, sobretot centrada a Palestina. Anteriorment, havia format part d’una agrupació escolta.

28. David Vallverdú Martín. Nascut el 1982 a Barcelona i veí d’Horta. Treballa com a informador juvenil i és membre del Consell de la Joventut d’Horta–Guinardó i dels Diables d’Horta. És animador sociocultural de formació. Anteriorment, havia format part de la CAJEI i havia estat monitor d’esplais i agrupacions escoltes i havia participat en diferents plataformes i lluites veïnals d’Horta.

29. Ainhoa Ruiz Benedicto. Nascuda el 1983 a Gasteiz (Euskal Herria) i veïna del Camp de l’Arpa. Activista del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Ha col·laborat en projectes a Palestina, Perú i Colòmbia. Membre de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot–Camp de l’Arpa i també militant de la CUP al Clot.

30. Jordi Garcia Calvo. Nascut a Barcelona el 1976 i veí del Poblenou. Està implicat a l’Esquerra Independentista des del 1991, primer a les JIR, després a la PUA, i més tard a Endavant i la CUP de Barcelona. És soci de L’Octubre – Casal Independentista del Poblenou i també participa de l’associacionisme veïnal. És president de la Colla de Diables de Poblenou i tresorer de Fem Maig. Col·labora amb la Coordinadora d’Entitats i impulsa l’Ordre del Sant Pollastre.

31. Maria Antònia Arnau i Puigvert. Nascuda el 1948 a Barcelona i veïna de la Vila de Gràcia. Ha participat en organitzacions socials, de solidaritat internacionalista i independentistes. Activista per la terra, per la gent que viu aquí, pel dret a viure dignament i en llibertat.

32. Quim Serra Toro. Nascut a Barcelona el 1992 i veí del Camp d’en Grassot. És membre de l’Esquerra Independentista de Gràcia i va participar de la creació de l’Assemblea de Joves de Camp d’en Grassot i Ca l’Alegre. Forma part de la lluita contra l’elitització de la Vila de Gràcia i, anteriorment, havia participat de la plataforma “Gràcia on vas?”

33. Anna Serra i Bienvenido. Nascuda el 1986 a Barcelona i veïna de Sagrada Família. Llicenciada en Bioquímica. Membre d’Endavant–OSAN i d’Escoltes Catalans, on forma part de l’equip de Gènere i coordina l’àrea de Creixement. És sòcia del Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla i de la Bastonera de l’Eixample.

34. Roger Bujons i Tomàs. Nascut el 1980 a Barcelona i veí de l’Esquerra de l’Eixample. Treballa a Òmnium Cultural. És membre de l’Ateneu Francesc Layret, està afiliat a la Intersindical–CSC i és soci de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample. Va ser portaveu de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC).

35. Blanca Serra i Puig. Nascuda a Barcelona l’any 1943 i veïna de Les Corts. Treballa com a catedràtica de llengua en un institut de Barcelona. Llicenciada en llengües clàssiques. Ha estat militants del PSAN, Independentistes dels Països Catalans i l’MDT. Actualment és membre de la CUP a Les Corts.

36. Marc Faustino i Vidal. Nascut el 1976 a Barcelona i veí de Les Corts. Graduat social i llicenciat en Ciències del Treball. Membre de la Confederació Sindical Catalana (CSC). Participa d’iniciatives com l’Ateneu Popular de les Corts, Òmnium, l’Assemblea Nacional Catalana o la Comissió de Festes de la Plaça Concòrdia.

37. Joan Pujol Calverol. Nascut a Barcelona l’any 1991 i veí de Vallvidrera. Treballa de fisioterapeuta al sistema d’atenció primària. Militant de la CUP de Sarrià – Sant Gervasi i impulsor de l’Assemblea de Joves de Vallvidrera. Ha participat en diverses lluites a Vallvidrera per la millora del transport públic, contra les maniobres militars a Collserola o pel referèndum per la independència de Vallvidrera de l’any 2010.

38. Natàlia Navàs Viladegut. Nascuda el 1985 a Barcelona i veïna de Sant Gervasi de Cassoles. Treballa de tècnica esportiva i és formadora en gènere i igualtat. Va participar en la gestió del Casal Popular Manuel de Pedrolo i en la construcció del moviment juvenil de Cassoles. Actualment és militant de la CUP de Sarrià – Sant Gervasi i de La Borda, l’assemblea feminista del districte.

39. August Gil i Matamala. Nascut a Barcelona l’any 1934 i veí de Sant Gervasi de Cassoles. És advocat laboralista. Va formar part de la resistència antifranquista i va presidir l’associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED) que es va constituir per defensar els drets ciutadans, preservar la independència dels advocats i lluitar per la instauració d’un dret europeu democràtic i progressista. El 2007 se li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2013 va rebre el Premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Josep Irla.

40. Isabel Vallet i Sánchez. Nascuda el 1981 a Benicull de Xúquer i veïna de La Salut. És assessora jurídica i diputada al Parlament de Catalunya per la CUP – Alternativa d’Esquerres. És sòcia del Casal Popular de Castelló i de la Barraqueta de Gràcia. Militant d’Endavant–OSAN i de la CUP a Gràcia. També forma part del Grup de Treball de Sanitat de la CUP.

41. David Fernàndez i Ramos. Nascut el 1974 a Barcelona i veí de la Vila de Gràcia. Diputat al Parlament de Catalunya per la CUP – Alternativa d’Esquerres on presideix la Comissió d’Investigació sobre Frau Fiscal i Corrupció Política. És periodista a La Directa i cooperativista a Coop57. Està afiliat a la Intersindical Alternativa de Catalunya i és membre de l’Ateneu La Torna, d’Entrepobles i de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura.

Candidats i candidates suplents:

1. Xavier Monge i Profitós. Nascut a Barcelona l’any 1985 i veí de Sagrada Família. Treballa d’advocat. Actualment milita a la CUP i és activista veïnal a Sagrada Família. És soci de l’AVV Sagrada Família i membre fundador del Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla. Ha militat a Maulets i al SEPC durant la lluita contra el Procés de Bolonya. Va encapçalar la llista de la CUP – Alternativa per Barcelona a les eleccions municipals de l’any 2011.

2. Melani Barbero Seidel. Nascuda a Barcelona l’any 1969 i veïna de la Trinitat Vella. Treballa a Telefonica i està afiliada al sindicat COBAS. Membre de la Trobada Alternativa de Nou Barris i sòcia del Casal Popular Tres Voltes Rebel. Forma part activa del teixit associatiu i cultural de Nou Barris i durant molts anys ha estat un dels pilars de la solidaritat internacionalista a la Plataforma Defensem Cuba.

3. Sergi Rubia i Olives. Nascut el 1984 a Barcelona i veí del Clot. Ha treballat de mànager al món musical i fa uns anys que és auxiliar d’infermeria. Té estudis superiors en turisme i en el món audiovisual amb especialització en cinema. Membre dels Castellers de Barcelona i cofundador d’una penya blaugrana. Va estar injustament empresonat durant 24 dies arran dels fets de Can Vies.

4. Gemma Carrera i Vila. Nascuda a Barcelona l’any 1973 i veïna de Sant Andreu de Palomar. Treballa d’auxiliar d’infermeria al CAP Drassanes. És Diplomada en Educació Social. Va militar a Maulets, a Catalunya Lliure i posteriorment a la Plataforma per la Unitat d’Acció (PUA). Ha participat en diversos projectes i programes de solidaritat amb Cuba, Nicaragua, Palestina i Colòmbia. Actualment és militant de la CUP a Sant Andreu.

5. Blai Rodríguez Ciuró. Nascut a Barcelona el 1984 i veí de Sant Andreu de Palomar. Treballa en el món de l’espectacle en viu i és fill de mestra i pallasso. Militant de les Arts Escèniques i practicant de la gestió comunitària.

6. Luna María Fajó Castro. Nascuda a Saragossa el 1981 i veïna del Besòs. Treballa de dinamitzadora de lleure al projecte d’escoles obertes al Besòs. Militant de la CUP a Sant Martí i de l’esquerra independentista aragonesa. És sòcia de L’Octubre – Casal Independentista del Poblenou.

7. Martí Majoral i Torrent. Nascut el 1977 a Barcelona i veí de Les Corts. Treballa com a cooperativista en el sector de l’alimentació ecològica. És soci dels casals independentistes de Sants, de Les Corts i de Perpinyà. Membre i portaveu nacional de l’organització antirepressiva Alerta Solidària des de la seva creació l’any 2001.

8. Carmen Pérez i Pérez. Nascuda el 1975 a Xixón i veïna de Sant Antoni. Treballa en una entitat cultural i a la Universitat Oberta de Catalunya. És diplomada en Treball Social i llicenciada en Sociologia. Fa activisme lingüístic des de diferents plataformes i veïnal a “Fem Sant Antoni”. Membre de la CUP a l’Esquerra de l’Eixample – Sant Antoni i de la Intersindical (CSC).

9. Víctor Lluís Domínguez i Perles. Nascut a Dénia el 1972 i veí de La Pau. Treballa com a professor de filosofia en un institut de Barcelona. Està afiliat d’USTEC, és membre de l’Assemblea Groga – Zona Cornellà i milita a la CUP de Sant Martí. Va participar en una assemblea antimilitarista a la ciutat de Cartagena durant les dècades dels vuitanta i dels noranta.

10. Ariadna Isern Creus. Nascuda a Barcelona el 1985 i veïna de Les Corts. És tècnica de gestió de projectes en entitats del tercer sector. Politòloga. Militant de l’Ateneu Popular de les Corts i de l’Assemblea Nacional Catalana. Ha participat del col·lectiu “Qui deu a qui?” i, actualment, a la Plataforma de l’Auditoria Ciutadana del Deute.

web3