Dilluns 20 de juliol a Suruç, Kurdistan turc, Estat Islàmic va matar a 32 joves socialistes turcs que es dirigien a Kobanê a treballar per la seva reconstrucció. Aquest és un atac a la recuperació del cantó de Kobanê, i per tant, a tot Rojava (Kurdistan del Sud, Síria) que està treballant per la construcció d’una alternativa revolucionària a nivell social, polític i econòmic. Però també és un atac a la solidaritat internacional, ja que ha atacat a joves militants internacionalistes.

Des que es va iniciar l’ofensiva d’Estat Islàmic a Rojava, i en concret Kobane, tocant a la frontera amb el Kurdistan sota domini turc, l’estat turc ha evitat intervenir-hi ni participar-hi, malgrat les pressions internacionals i la intervenció d’algunes potències internacionals. Així, ha evitat donar suport a la resistència kurda, població que lluita i treballa per un reconeixement intern a Turquia, i que des de fa dècades és un enemic intern de l’estat turc.

Aprofitant l’acció d’Estat Islàmic a territori d’administració turca, Erdogan i el govern turc ha aprofitat que per primer cop intervenia militarment en el conflicte sirià, per començar diversos atacs a la resistència kurda, a través de bombardejos a les muntanyes de Kandil (Kurdistan d’Iraq) i detencions de centenars d’activistes kurds a les principals ciutats del Kurdistan turc. Així Turquia ha reprès l’onada repressiva i equipara el feixisme d’Estat Islàmic amb el moviment kurd exemple de lluita popular, autoorganització, democràcia radical i feminisme. Aquesta actitud autoritària ha mostrat que el govern turc mai ha apostat pel procés de pau iniciat fa més de dos anys entre el PKK i l’estat turc.

Per tot això la CUP Capgirem Barcelona volem:

  • Mostrar el nostre suport a les companyes kurdes que estan lluitant i defensant un sistema social, polític i econòmic revolucionari de base municipalista al Kurdistan i a Turquia.
  • Condemnar l’atac feixista de dilluns 20 a Suruç i expressar el nostre suport i solidaritat a familiars i companyes de lluita de les víctimes.
  • Condemnar les detencions a les centenars d’activistes kurdes i exigir el seu immediat alliberament.
  • Demanar a l’Ajuntament de Barcelona, el govern català i la comunitat internacional que no reprodueixi la seva actitud històrica en aquest conflicte i deixi de mirar cap a un altre costat.
  • Animar a totes les veïnes de Barcelona a participar en totes les mostres de suport al poble kurd, i a denunciar la situació d’assetjament que viu la població del Kurdistan.

 

Foto: Ismaël Guye Sancho