La CUP Capgirem Barcelona optarà finalment per dividir el vot de les seves tres representants a l’Ajuntament. En primer lloc, la candidatura emetrà un vot crític de confiança a la candidatura més votada, representada per Ada Colau i Ballano. Aquest vot s’ha de llegir com un reconeixement de l’oportunitat d’obrir un canvi de cicle polític a la ciutat, i com a mostra de la voluntat de dur a terme una oposició crítica i constructiva durant els quatre anys vinents, plantejant alternatives i propostes sòlides al carrer i a l’Ajuntament.

A la CUP Capgirem Barcelona, creiem que són les iniciatives a peu de carrer, encapçalades per veïnes i treballadores, les qui transformen i transformaran la nostra ciutat. És per això que el segon i el tercer vot es dedicaran a dues lluites que es lliuren darrerament a Barcelona, i que representen els valors de la ciutat popular, integradora i combativa que defensem.

Un vot de suport a la vaga dels treballadors i treballadores de les empreses subcontractades per Movistar. Més de 60 dies de vaga indefinida per a aconseguir tres reivindicacions bàsiques, guanyades amb la vaga de la Canadenca i que en ple 2015 hem de tornar a exigir: dos dies de descans setmanal, 8 hores de jornada laboral i un salari digne. La seva lliçó de dignitat, de ben segur encoratjarà d’altres treballadores precàries.

Un vot de denúncia contra la petició fiscal de 17 anys de presó per a 6 antifeixistes que van foragitar un grup de nazis que es preparaven per sortir ‘de cacera’ pels carrers de Sants, el 12 d’octubre del 2013. La petició incorpora, a més, l’agreujant de discriminació ideològica, en aquest cas, per ‘discriminació’ de la ideologia feixista i racista, com si oposar-s’hi frontalment no fos una obligació en els temps que corren. Amb unes institucions que permeten la celebració en espais públics d’actes obertament nazis, on entre d’altres es crida a ‘provocar un bany de sang si es duu a terme la consulta del 9N’, la feina de col·lectius com Unitat contra el Feixisme i el Racisme, així com l’autoorganització popular en plataformes antifeixistes, és absolutament necessària i urgent.

El posicionament de la CUP Capgirem Barcelona pel ple d’investidura, com correspon a una organització de base i radicalment democràtica, ha estat decidit en una Assemblea Descentralitzada de Ciutat, celebrada entre els dies 1 i 9 de juny i que va comptar amb l’assistència d’unes 250 persones.

Finalment, des de la candidatura volem manifestar que les nostres tres regidores no assistiran a l’acte protocol·lari de recepció al Palau de la Generalitat. En primer lloc per motius polítics i, en segon lloc, perquè la prioritat és assistir a la manifestació contra la repressió convocada a les 18.30h a la Plaça de Sants. La mobilització servirà per denunciar greus atacs a les llibertats d’expressió, associació i protesta, com la sentència de presó pels fets del Parlament, les encausades pel desallotjament de Can Vies, les operacions Piñata i Pandora contra el moviment anarquista i la legislació d’excepció coneguda com a Llei Mordassa.

Com sempre, ens trobareu al carrer, colze a colze amb les qui lluiten cada dia per una vida digna.