Diumenge 28 de Juny a les 12.00h va tenir lloc la reunió sol·licitada des de la CUP Capgirem Barcelona i Alerta Solidària (organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista), per tractar diferents qüestions de temàtica antirepressiva, amb Barcelona en Comú (BEC).

Així doncs, a la reunió van assistir Gala Pin i Jaume Asens de BEC, Josep Garganté, Maria Rovira de la CUP Capgirem Barcelona i Eva Pous d’Alerta Solidària. Durant la reunió es van tractar diferents qüestions; d’una banda els diferents casos repressius de les vagues generals dels últims anys, els casos de persones encausades per les mobilitzacions en defensa de Can Vies; les diferents persones que tenen sancions i multes per les diferents mobilitzacions d’Stop Pujades (en defensa del transport públic) i les multes imposades en base a l’Ordenança del Civisme a la ciutat.

D’altra banda, es va plantejar quina seria l’actuació del govern municipal respecte la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana, els bufets d’avocats (pagats fins ara per l’ajuntament) dels agents de la Guàrdia Urbana, els convenis de col·laboració entre Mossos d’Esquadra i la GUB, l’aplicació de la Llei Mordassa i sobre la necessitat de garantir els drets dels detinguts. També es va demanar quina seria la línia d’actuació respecte l’ordenança del civisme.

La CUP Capgirem Barcelona i Alerta Solidària vam mostrar la voluntat que hi hagi una comunicació fluida i d’aquesta manera treballarem per aconseguir aturar la criminalització de les veïnes mobilitzades a la ciutat de Barcelona, així com la criminalització de la pobresa.