Demà el Govern de la ciutat ha convocat un Ple per tal que sigui aprovada una proposta al voltant de reclamar a diferents administracions, Estat i Generalitat, que siguin respectats tot un seguit d’acords que s’han anat incomplint al llarg d’aquesta legislatura. Així com la reversió d’algunes lleis i mesures antisocials.

Des de la CUP Capgirem Barcelona volem mostrar la nostra sorpresa davant la laxitud d’aquest document, tant amb l’Estat com amb la Generalitat, així com la reiteració que haver de demanar modificacions, concessions i compliments tant bàsics, com si allò que retenen Estat i Generalitat no fos ja propietat dels veïns i veïnes, és la constatació que el model autonòmic i municipal està esgotat, i no respon a les necessitats de la classe treballadora.

És per aquest motiu que des de el nostre Grup Municipal hem entregat tot un seguit d’esmenes per tal d’apropar el document original del Govern a les conjuntura econòmica i social que es viu a la nostra ciutat. Els grans eixos sobre els que giren aquestes esmenes son:

– Avançar cap a una retirada de l’habitatge de la lògica del mercat, i que aquest sigui tractat com un bé de primera necessitat.

– Nacionalitzar les infraestructures estratègiques i indústries bàsiques, i cedir-ne la gestió a les autonomies.

– Cessió de la titularitat de les infraestructures gestionades per ADIF, RENFE i AENA a la Generalitat.

– Derogació de la llei d’estrangeria, i tancament dels CIE.

– Reconeixement del referèndum de l’1 d’octubre per part de l’Estat Espanyol.

– Posar al centre la perspectiva de gènere en les polítiques públiques, i la lluita contra la violència masclista.

– Revertir les externalitzacions vinculades als serveis socials.

– Mesures per la reducció de tarifes del transport públic, i avançar cap a la gratuïtat d’aquest.

– Mesures de xoc contra la massificació turística.

També volem destacar que hem demanat la retirada del document presentat pel Govern alguns aspectes en matèria de seguretat que aprofundien en les polítiques de racisme institucional, com el fet de destinar més dispositius dels Mossos d’Esquadra contra els venedors ambulants.

Document amb les esmenes