Tot i incorporar-se el 2 d’octubre, serà nomenada com a regidora al Ple de Juliol

L’assemblea de la Mesa Política de la CUP Capgirem Barcelona i el Grup d’Acció Parlamentària ha ratificat la proposta feta pel Secretariat Municipal de la CUP Capgirem Barcelona i el Secretariat Nacional de la CUP-CC, decidint que Eulàlia Reguant prengui el relleu a Josep Garganté.
Reguant continuarà exercint com a Diputada al Parlament fins el 2 d’octubre, tot i que assumirà el càrrec de regidora el proper mes de juliol.

Eulàlia Reguant és veïna del barri de Sant Antoni de Barcelona i ocupa la quarta plaça de la llista municipal, darrera de Josep Garganté. En la proposta gradual de traspàs de Reguant, del Parlament a l’Ajuntament, les executives nacional i municipal han sospesat tant l’aposta pel municipalisme que fa l’organització com la importància del moment polític en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya. Les executives també prefereixen respectar, dins del possible, l’ordre de la llista ja que va ser pensada en clau de gènere i de representació per barris.

Eulàlia Reguant continuarà exclusivament amb les seves tasques de diputada tot el mes de juny, i des de mitjans de juliol i al setembre assistiria a la comissió d’Economia i Hisenda i al Ple del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, compaginant-ho amb les seves tasques de diputada. La compaginació del càrrec de diputada i regidora seria efectiu durant menys de dos mesos, ja que a l’agost se suspenen les activitats al Parlament de Catalunya i a l’ajuntament de Barcelona.

La renovació s’emmarca en un procés de relleus de càrrecs polítics de la CUP Capgirem Barcelona per encarar els dos propers anys de mandat de a l’ajuntament, relleus també en el sí del secretariat municipal i en algunes conselleries de districtes. Josep Garganté, que va assistir al seu últim ple municipal el passat 26 de maig, havia posat com a condició per acceptar el càrrec poder deixar-lo al cap de dos anys.

 

Barcelona, 15-06-207

CUP Capgirem Barcelona