Informe de la reunió mantinguda el 25 de maig de 2015 entre les formacions polítiques: CUP Capgirem Barcelona i Barcelona en Comú a la ciutat de Barcelona. Com a mesura de transparència fem públics els informes de les trobades amb la resta de candidatures.

Informe de la comissió de contactes de la CUP Capgirem Barcelona sobre la reunió mantinguda amb representants de Barcelona en Comú.

Antecedents
El dijous 18 de maig a la nit BEC ens fa una petició de reunió amb certa celeritat , el divendres al matí els hi contestem que dissabte al matí a les 12:00 ens podríem trobar, tanmateix no vam obtenir resposta. Davant d’aquest fet, el dissabte els hi vam proposar dilluns a les 20:00. Diumenge a la nit ens van dir que ens ho confirmarien el mateix dilluns al matí, a les 16:30 ens han confirmat que podíem fer la trobada a les 20:00 a la seu de la CUP Nacional.

Assisteixen per part de la Comissió de Contactes de la CUP Capgirem Barcelona: Maria Rovira, Eulàlia Reguant i Xavier Monge. Per part de Barcelona en Comú assisteixen Eloi Badia i Manu Simarro.

Contingut de la reunió
1. Prèvies
Els hi traslladem l’enhorabona pels resultats i per haver fet fora entre totes a Trias. Així mateix, aclarim que si en algun moment han tingut algun dubte sobre si els felicitàvem o no pels resultats, que esvaeixin el dubte i que per diversos canals els havíem felicitat.

En segon lloc, els informem que tot el què es digui a la reunió seria objecte d’un informe per a les assemblees i que per tant seria públic i que, per tant, si alguna cosa no volien que fos pública que no ens la diguessin directament.
Com a tercera i última prèvia els hem emplaçat a que des d’ambdues parts mirem de no tenir picabaralles innecessàries a les xarxes socials. En responen que hi ha malestar entre la seva gent per haver conegut que no entraríem al govern abans de que ni tant sols ens ho haguessin proposat. Al respecte, se’ls explica que aquest és un acord adoptat abans de les eleccions, en el procés de les TPM i que, en particular, figura al document del marc polític de la candidatura.

2. Proposta d’entrada al govern
Des de BEC se’ns trasllada que ells necessiten un govern fort i per la qual cosa ens proposen la possibilitat d’entrar a govern. Ells ara mateix estan sondejant les possibilitats d’entrar a govern i que qualsevol cosa que no sigui això ja ho parlarem més endavant.

Nosaltres exposem que en el si de les diferents Trobades Populars Municipalistes i en el marc polític de la candidatura (Enllaç) havíem aprovat que «no renunciem a incidir i condicionar el govern i l’acció política des de l’oposició. Serem útils condicionant i incidint a la resta de forces obeint mandats populars que seran continus, comuns i permanents» i que tota l’acció política que hem realitzat en els darrers mesos (així com la campanya) anava en aquesta línia. Ells exposen que els hi falta gent per tal de tirar endavant les seves polítiques i que estan en procés d’anar a buscar aquesta gent.

Alhora, hem demanat el pla de govern per tal d’arribar a acords puntuals o més estables si es
considera necessari en el si de la candidatura, però encara estan elaborant-lo i per la qual cosa no podem parlar sobre aquests aspectes. També ens exposen que necessitaran desplegar mobilitzacions al carrer per tal de tirar endavant les mesures que proposen i que ens demanen que siguem un aliat; nosaltres donem per suposat que quan sigui necessari ens trobarem als carrers.

Exposem també que durant aquesta setmana es realitzaran Assemblees de ciutat descentralitzades per tal de decidir el nostre posicionament per la investidura del dia 13 de juny, i que els hi farem arribar les decisions quan les tinguem i ells comenten que ens donen plena llibertat per decidir.

Quedem d’acord que tindrem un contacte fluid tenint en compte que tenim molts punts programàtics en comú i que per la qual cosa caldrà estar en contacte.