Informe de la reunió mantinguda el 29 de maig de 2015 entre les formacions polítiques: CUP i ERC a la ciutat de Barcelona. Com a mesura de transparència fem públics els informes de les trobades amb la resta de candidatures.

Informe de la reunió de la Comissió de Contactes amb ERC

Antecedents
Inicialment se’ns va demanar una reunió entre María José Lecha i Alfred Bosch. Quan advertim a ERC que María José Lecha no forma part de la Comissió de Contactes demanen un canvi de l’hora i la seva delegació finalment va estar formada per la persona responsable de suport al grup municipal i el secretari de la Federació de Barcelona d’ERC.

Per part de la CUP Capgirem Barcelona assisteixen Maria Rovira i Xavier Monge.

Contingut de la reunió
En primer lloc felicitacions pels resultats obtinguts i es comenta breument com queda la correlació de forces al nou Ajuntament. Se’ls adverteix, com en el cas de Barcelona en Comú, que tot el què es digues a la trobada seria públic i objecte d’un informe de transparència.

Informe de les persones assistents a la reunió:

“Per part d’ERC, ens diuen que volien comentar la jugada de manera general com a primer contacte i veure punt d’entesa i aquelles coses en què ens podem posar d’acord, i si hi havia possibilitat de fer pactes globals / de legislatura o si serien cas a cas. Els responem que ara per ara la decisió és d’arribar a acords pas per pas, el què no vol dir votació a votació, i posem per exemple que podem arribar a un acord per un pla contra la pobresa i que això no és anar votació per votació.

Quant a BEC, ens diuen que hi han parlat i que hi segueixen parlant, i que per a ells és necessari que assumeixin compromisos resprecte al procés sobiranista i que tot i que hi ha alguns moviments encara no ho veuen suficient.

Per part seva ens diuen també que compten amb nosaltres per a una unitat d’acció respecte a diversos temes, no només al nacional, com per exemple polítiques socials, pobresa, transparència i ètica política, etc. Plantegen la possibilitat de fer un document marc de coses compartides de programa. Sobre pactes de govern, ells no se senten còmodes amb la possibilitat de formar govern amb el PSC sens perjudici que per aprovar coses al plenari si que es puguin arribar a acords per sumar majories suficients.

Els expliquem les assemblees per investidura. Preveiem l’opció de que no entri ningú a govern fins al 27S. Expliquem que estem en reorganització interna pel 4 de juliol fer assemblea. Una vegada tinguem això, farem un pla d’acció pels propers dos mesos fins al post 27S. Una vegada post 27S ja traçarem línies estratègiques de més llarg termini. Vam demanar a BEC el pla de govern i ens van dir que no en tenien, que estaven centrats en formar govern. Al respecte, també els hi diem que les relacions s’hauran de mantenir sobre les línies polítiques i el programa. Deixem sobre la taula la possibilitat de que podem mantenir contactes fluids per tots aquells temes en que estigues d’acord, i remarquem que hi ha temes en què amb el programa es pot tirar sense haver de fer grans processos de debat intern, però que en d’altres requerirem processos de deliberació i decisió i que això necessitarà més temps del què estan acostumades la resta de forces polítiques. Sabem que amb el programa es pot tirar i a vegades hi ha coses que requerirem més temps per als processos de deliberació”.

Calendari: El pla de l’ajuntament és que el ple de cartipàs es faci a principis de juliol, i a finals es constitueixin els districtes, tot i que no es descarta que es facin al setembre. Ambdues parts valorem que seria molt millor que es constituissin abans de l’agost. Hi ha dubte si hi haurà ple al setembre ja que és costum de l’Ajuntament no fer ple quan hi ha altres eleccions, i a més que se solen fer el darrer diumenge de mes, el què suposaria fer el ple el darrer dia de campanya, el divendres 25, dos dies abans de les eleccions. Destaquem que després d’això ja tocarà parlar de pressupostos i PAM/PADs.