Avui, primer dia de campanya, a les 21’30 hores, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i Barcelona TV (BTV) organitzen un debat dels caps de llista a les eleccions municipals de Barcelona, al Casino l’Aliança del Poblenou.

La CUP Capgirem Barcelona no hi podrem participar degut a la política de blocs electorals que censuren les candidatures sense representació actual al consistori. Malgrat que els treballadors de BTV i la FAVB s’ha posicionat en contra d’aquesta política, el cert és que el debat es farà sense la nostra presència. Els blocs són, i no ens cansarem de dir-ho, una anomalia democràtica que no es dóna en els països del nostre entorn, limiten la pluralitat política i vulneren el dret d’informació i la llibertat de premsa.

Per això la CUP Capgirem Barcelona hi serà presencialment, entre el públic, però també a les xarxes socials:

  • Com hi serem? Des dels comptes a Twitter de la CUP Capgirem Barcelona (@cupbarcelona @capgirembcn) seguirem el debat tema a tema, exposant la nostra opinió, anàlisi i propostes de cada bloc. Farem servir l’etiqueta que BTV ha proposat per seguir el debat #BTVe15.
  • Pregunta a la CUP Capgirem Barcelona: des de l’organització de debat s’ha obert també la possibilitat d’adreçar preguntes als i les candidates presents al debat, utilitzant una etiqueta per a cada una d’elles. Per adreçar preguntes a la CUP Capgirem Barcelona ho podeu fer amb l’etiqueta #preguntaCUP. Contestarem totes les preguntes i dubtes des d’un altre emplaçament, tractant precàriament de fer presents els absents.

Per acabar, reiterem una vegada més la censura que suposen els blocs electorals i convidem a mitjans i forces polítiques a desobeïr aquesta norma injusta. Així mateix recolzem la lliuta dels i les professionals dels mitjans de comunicació públics que des de fa anys s’han posicionat clarament en contra d’una norma que els posa en entredit.

Recordeu, a partir de les 21:30 hores: #BTVe15 #preguntaCUP