El passat 30 de Setembre la CUP Capgirem Barcelona es va comprometre juntament amb Barcelona en Comú i ERC, a dur al ple del proper divendres 2 d’Octubre, una declaració institucional per a que sigui assumida per l’ Ajuntament de Barcelona, i declarar així la ciutat de Barcelona com a municipi oposat al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP).

 

La CUP Capgirem Barcelona, en veu de Maria José Lecha, ha reconegut la feina titànica i sistemàticament silenciada pels mitjans de comunicació de masses, que han fet les organitzacions que s’oposen a que s’aprovi aquest tractat. Tot i aquesta oposició frontal de les grans corporacions aquestes plataformes han aconseguit reunir 3.000.000 de firmes en contra del tractat i una amplia socialització del perill que suposa aquest tractat de lliure comerç per a la classe treballadora.

 

Mª José Lecha ha parlat sobre l’avenç de l’ ofensiva neoliberal que ha anat incrementant la seva velocitat, en l’espoli d’allò públic, des de la dècada dels 80 de manera més desacomplexada. Trobant-nos avui en una situació on pràcticament tots els municipis tenen serveis públics externalitzats, i fent èmfasi en el fet que si avui es qüestió de voluntat política el revertir la privatització de bens i serveis públics, amb l’ aprovació del TTIP, TISA o CETA la voluntat política dels governants locals de torn no tindrà cap capacitat d’incidència en els processos d’espoli d’allò públic.

 

Lecha també ha fet referència a la contradicció entre la demanda de sobirania burocràtica, i renunciar a la real no oposant-se a aquests tractats supranacionals que priven els pobles del dret a decidir el seu futur.

 

Podeu veure la roda de premsa sencera aquí: https://www.youtube.com/watch?v=6BEtV_FQDdg (6m00s)

 

Informació relacionada:
Compte de twitter de la campanya “Catalunya no al TTIP”
Pàgina web NoTTIP
Documents referents al TISA, filtrats per wikileaks
Conferència sobre el TTIP amb Isabel Vallet i Josep Manel Busqueta
Publicació d’ Endavant OSAN sobre el TTIP