Avui, dilluns 8 de febrer l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista de Catalunya Ràdio parlant del conflicte laboral al Metro de TMB ha dit:

“Tothom sap que convocar una vaga és incompatible amb una taula de negociació”. “Que s’aixequi la vaga per reprendre aquestes negociacions”.

Com a CUP Capgirem Barcelona exigim la rectificació immediata i pública d’aquestes paraules de l’Alcaldessa.

Denunciem que la Presidència de TMB, tant en el cas de Metro com en el de Bus, ha tancat la porta a la negociació, desconvocant demà als sindicats del subterrani i negant-se a negociar amb els sindicats convocants d’aturades en el de superfície avui.

Aquesta lògica empresarial de tancar-se en banda en un conflicte laboral quan els treballadors i treballadores convoquen vagues mostra la cara més rància de l’Ajuntament, un xantatge que no és nou i que tots els anteriors governs han utilitzat.

Desafortunadament per aquest i pels anteriors governs, la prepotència de l’Ajuntament i TMB no hauria de fer oblidar a ningú que la vaga és l’eina que tenim els treballadors i treballadores per negociar les condicions de treball quan la Direcció no mou fitxa.

Les vagues s’han utilitzat abans i sempre s’ha acabat negociant. Aquest tipus d’expressions de l’Alcaldessa són una mostra de feblesa, una manca de coneixement sobre el dret a vaga i una visió molt curt-terminista.

En el cas de l’Alcaldessa actual és més preocupant tenint en compte el seu passat d’activista social. Hauria de recordar quan amb altres companys i companyes ocupaven seus de caixes i bancs per reequilibrar les forces entre la gent i els bancs en relació als desnonaments, la primera resposta de la Direcció dels bancs era que per negociar havien d’abandonar les seus bancaries.

Per tot això, exigim una rectificació per part de l’Alcaldessa, que sigui pública i immediata, obrint demà els canals de negociació tant a Metro com a Bus.