Dijous passat l’Agència Catalana de Turisme, el consorci público-privat Turisme de Barcelona i les associacions Barcelona Centre Mèdic i Barcelona Medical Agency van firmar un conveni que preveu la creació de la marca Barcelona Medical Destination, amb l’objectiu de promocionar els serveis mèdics privats.

Recordem que Turisme de Barcelona és un consorci participat per l’Ajuntament de la ciutat i que l’Alcaldessa és la Presidenta del Consell General d’aquest ens, així com també Agustí Colom, regidor del govern, és vicepresident.

Cal recordar també que el President del Comitè executiu de Turisme de Barcelona és Joan Gaspart i Jordi William Carnes, exconseller d’Agricultura de la Generalitat, regidor d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona pel PSC, és el seu Director actualment.

Resulta com a mínim sorprenent que cap dels càrrecs del govern de l’Ajuntament tingués noticia d’aquest conveni, ni de la seva signatura. Sobretot tenint en compte que al passat Ple del Consell General de Turisme de Barcelona del 14 de desembre es va informar de les tres diferents propostes de promoció del Turisme de Barcelona (turisme mèdic i de bodes) i que va ser criticat llavors pel grup de CUP Capgirem Barcelona.

En aquest sentit, el nostre grup exigeix la derogació immediata d’aquest conveni per part de Turisme de Barcelona, tenint en compte que rebutgem de pla el finançament amb diners públic de la promoció de la sanitat privada, així com les explicacions necessàries pels responsables del consorci sobre aquesta decisió.

Si finalment es demostra com indica el govern de l’Ajuntament que aquest conveni s’ha signat sense el consentiment de la Presidenta i el Vicepresident exigirem la dimissió dels responsables de la signatura d’aquest conveni.