La CUP Capgirem Barcelona denuncia un cop més que la privatització de la gestió de BTV durant més de 20 anys, amb el consentiment i permís de les diferents forces que han governat a Barcelona, ha permès una precarització de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores.

La sentencia del primer dels judicis per contractació irregular contra Informació i Comunicació Barcelona S.A. (ICB S.P.M – BTV), celebrat el passat 5 d’octubre, i que sentencia a BTV a integrar a la seva plantilla un grup de 4 treballadors que prestaven serveis a l’ens municipal formalment contractats per l’empresa Antena Local (pertanyent a Mediapro) i abonar la diferència entre el salari percebut i el sou que els hagués correspost d’haver estat contractats per la societat pública.

El nostre grup municipal denuncia el model d’externalitzacions practicat des de fa anys a l’Ajuntament i a tot els seus organismes i empreses.

El 23 de juny vam sol·licitar a Alcaldia que ens entregués el llistat de totes les empreses que realitzen treballs externalitzats per tot l’entramat que correspon a l’Ajuntament i el nombre exacte de treballadors i treballadores afectades per aquestes condicions. A dia d’avui encara no hem obtingut resposta, malgrat el Reglament Orgànic Municipal indica que en un mes hauríem d’haver obtingut una resposta.

Un exemple paradigmàtic d’aquesta situació és el de BTV on l’empresa municipal ICB S.P.M. només té 16 persones en nòmina (equip directiu, personal d’informàtica i departament comercial) i unes 185 persones externalitzades que diàriament fan possible les emissions de BTV.

Malgrat que la solució d’aquesta situació hauria d’haver estat política, pel moment cap govern municipal ha apostat per la internalització d’aquests treballadors i treballadores a ICB S.P.M.

Per aquest motiu una seixantena de treballadors i treballadores van decidir interposar demanda judicial a través del Col·lectiu Ronda denunciant una situació de cessió il·legal de treballadors i treballadores.

Per la CUP Capgirem Barcelona aquesta primera sentencia obre el camí per realitzar un gir de 180º a les polítiques municipals en matèria de contractació i per la remunicipalització dels serveis externalitzats.

No és temps d’excuses, és temps que l’Ajuntament doni exemple i contracti directament i amb qualitat i no afavorint la privatització i externalització que va en contra dels interessos dels treballadors i treballadores i dels i les usuàries dels serveis municipals.

 

 

Annex:

Sentencia del judici