• La campanya, que començarà el proper dilluns 17 d’octubre té per objectiu definir el destí del 5% del pressupost municipal, que ascendeix a 118 milions d’euros
  • La iniciativa sorgeix com a resposta a l’incompliment per part del govern a la resolució que l’instava a fer un procés participatiu des de l’Ajuntament.

El proper dilluns 17 d’octubre començarà la primera fase, centrada en recollir propostes d’inversió tant per actuacions d’abast municipal com destinades als barris i districtes de la ciutat. Aquest procés participatiu tindrà dues grans fases. La primera, que ara comença, se centrarà en el debat i recollida de propostes i projectes que es farà a través de la pàgina web i d’una ronda d’assemblees obertes a tots els districtes. La recollida de propostes acabarà a finals d’octubre per tal de fer les votacions de les propostes i projectes durant la primera quinzena de novembre. Aquesta votació es dividirà en projectes destinats per cada un dels deu districtes de la ciutat i per altres per al conjunt de la ciutat. El resultat d’aquest procés de debat, participació i decisió formarà part de les propostes que farem arribar al govern per als pressupostos de l’any que ve.

A la Comissió d’Economia i Hisenda del mes de juliol la CUP Capgirem Barcelona va presentar una proposició per tal que el 5% del pressupost de l’any 2017 fos decidit de manera participativa. La proposta es va aprovar tot i que els grups del govern es van abstenir, malgrat que es tracta d’un compromís electoral de Barcelona en Comú inclòs en el seu programa. No obstant, és una evidència que el govern no ha complert, ni té cap intenció de complir, la resolució aprovada. És per això que des de la CUP Capgirem Barcelona impulsem aquest procés participatiu per valor de 118 milions d’euros, que són aproximadament el 5% del pressupost municipal de despesa corrent i de capital. D’aquests, 38 aniran destinats a projectes de ciutat i 70 a repartir entre els 10 districtes.

 

bannerprocesparticipatiu