Maria Rovira, número 2 de la CUP-Capgirem Barcelona, ha defensat el model de ciutat radicalment democràtic i des de baix de la candidatura en un debat amb 7 representants joves de les principals candidatures de la ciutat. L’acte, organitzat pel Consell de Joventut de Barcelona, es va realitzar dimarts a les 18:30h al Centre Cultural Albareda de Poblesec, amb la presència d’una trentena de joves, que van poder proposar temàtiques pel debat. La resta de ponents van ser Esteve Suñé (JNC-CiU), Pep Rovira (JSC-PSC), Xavier Cañigueral (Nuevas Generaciones-PP), Janet Sanz (BCNenComú), Jordi Castellana (JERC-ERC) i Daniel Elicegui (Jovenes Ciudadanos-Ciutadans).

Al debat, Rovira va posar sobre la taula mesures concretes per donar eines a les joves que permetin que s’empoderin i es desenvolupin amb llibertat. Va reiterar la defensa de la CUP-Capgirem Barcelona dels espais alliberats i autogestionats i es va posicionar contra l’ordenança de civisme. A més, es va comprometre a obrir casals i espais per joves a tots els barris de Barcelona que ho reclamin.

Pel que fa a l’atur juvenil i la precarietat laboral, que afecta especialment als i les joves, la número 2 va defensar la promoció de les cooperatives i la xarxa d’economia solidària, així com la remunicipalització dels serveis  públics externalitzats com a mesures fonamentals per a combatre-la.

També va defensar la creació de centres d’educació sexoafectiva pel jovent i va reclamar una formació feminista de les persones que hi treballin en aquests espais. De fet, Rovira va posar en tot moment  la perspectiva feminista al centre del debat, que la CUP-Capgirem Barcelona considera un eix indiscutible i defensa fermament.

Pel que fa a la participació i la transparència, la número 2 de la candidatura va remarcar el seu compromís per descentralitzar la presa de decisions als barris, mitjançant l’enfortiment dels Consells de Barri i l’obertura dels plens municipals. A més, va defensar l’elecció directa de regidors/es i consellers/es de Districte.

En l’àmbit de l’antifeixisme, la candidata va reclamar el tancament immediat dels CIEs i va signar, en nom de la CUP-Capgirem Barcelona, el decàleg de propostes de l’Aixada Antiracista per combatre la xenofòbia i el racisme.

En el torn final d’intervencions, Maria Rovira va animar a les joves a mantenir una actitud crítica i desconfiada davant les propostes electorals dels partits i a formar-se, debatre i organitzar-se. Finalment, va fer una crida a participar a la vaga de totes del proper 19 de maig.