Per la CUP Capgirem Barcelona el canvi de model de ciutat passa en gran mesura, i en el cas de la nostra ciutat, per una política clara de decreixement turístic. L’anàlisi està clar, la indústria turística té interessos confrontats amb els de les veïnescom més creix aquesta, en major risc es posa la vida de veïns i veïnes de Barcelona.

Si alguna cosa hem cregut compartir amb BeC, des que van formar el seu espai polític, era aquesta premissa: cal treballar pel decreixement turístic.

És en aquest context que vam dir en Roda de Premsa que estàvem molt decebudes pel projecte de PEUAT presentat pel govern, un projecte que abandona el compromís amb el decreixement per abraçar conceptes efímers com el creixement sostingut; un projecte elaborat en desconnexió amb les polítiques d’habitatge i mobilitat; un projecte que serà debatut per la seva aprovació en un context de PEUAT o barbàrie. Anem tard.

Els 13 nuclis de Districte que composen la CUP Capgirem Barcelona hem fet nombroses aportacions al projecte de PEUAT presentat pel govern, hem intentat tensar tant com hem estat capaces el projecte final cap a la línia del decreixement. És obvi que n’hem quedat lluny, malgrat haver aconseguit alguns canvis respecte la zonificació inicialment prevista.

No obstant, tot i creure que el projecte del PEUAT és del tot insuficient, la decisió de “què fer amb el PEUAT actual ?”, l’hem hagut de prendre en el context de PEUAT o barbàrie: o s’aprova PEUAT o el 15 de Març tenim una situació de barra lliure a tota la ciutat. I és en aquest context que les militants de la CUP Capgirem Barcelona han anunciat que no serem nosaltres qui impedeixi l’aprovació d’un projecte que limita la situació de barra lliure que es podria produir. Tot i la nostra determinació volem recordar que l’aritmètica del plenari requereix necessàriament també l’acord entre ERC i els grups del govern, BEC i PSC per a l’aprovació del projecte.