La CUP Capgirem Barcelona se suma a la petició dels Comitès de vaga de Metro i Bus de TMB i  exigeix la dimissió immediata de Enric Cañas, Conseller Delegat, Jaume Tintoré, el Director de Metro, Marc Grau, i la Directora de Bus, Marta Labata, per haver dut el conflicte del Transport Públic a un enrocament sabotejant i ningunejant les negociacions a Metro i Bus.

En aquest sentit també, volem mostrar el nostre més absolut rebuig a les paraules de l’Alcaldessa i la Presidenta de TMB quan parlen de la vaga com desproporcionada, sobretot tenint en compte els serveis mínims, decretats pel Departament de la Generalitat, ja abusius el dilluns i que encara s’han incrementat més el dimecres (65% hores punta i 45% hores vall) fent que la major part de la plantilla no pugi exercir el ser dret a vaga.

Al seu torn també denunciem l’intent d’enfrontar als treballadors i treballadores de Metro i Bus de TMB amb la resta de la classe treballadora publicant els seus sous, mentre que no fan públics els sous opacs de tot el personal fora de conveni a TMB.

De la mateixa manera, la Presidenta de TMB ha intentat dividir als treballadores i treballadores en vaga generant la falsa argumentació dels “radicals” enfront els “moderats”.

Aquestes polítiques són clàssiques de la Patronal i les han utilitzat anteriorment tant el govern de CiU de Xavier Trias com els diferents governs de PSC i ICV, amb ERC en ocasions.

Des de la CUP Capgirem Barcelona rebutgem aquesta acció de govern i de la Presidenta de TMB i, de la mateixa manera que el nostre grup va exigir la rectificació de l’Alcaldessa de Barcelona quan va dir que “no es podia negociar amb vaga convocada”, els emplacem a modificar la seva política laboral cap als treballadors i treballadores de Metro i Bus de TMB.

Un cop més, la CUP Capgirem Barcelona mostra tot el seu suport a les plantilles de Metro i Bus de TMB.