La CUP Barcelona, fins ara referent nacional de les Candidatures d’Unitat Popular dels Països Catalans s’ha transformat en favor d’esdevenir CUP Capgirem Barcelona.

Avui 25 de juliol, la segona assemblea de ciutat de CUP Capgirem Barcelona ha ratificat el procés de transformació de l’espai polític hereu de la candidatura que va aconseguir tres regidores el passat 24M a l’Ajuntament de Barcelona.

El procés de constitució d’aquest nou espai polític va prendre el punt de partida a les Trobades Populars Municipalistes iniciades el maig de 2014. Amb la voluntat de generar un nou marc més ampli des del rupturisme i l’anticapitalisme, es va crear CUP Capgirem Barcelona. Avui, després de l’èxit electoral obtenint triple representació al consistori, es certifica la validesa i la referencialitat d’aquest nou espai polític.

Un dels principals canvis serà una nova organització interna, pensada per a superar els límits inherents a la pràctica municipalista derivats de fer política en una ciutat de més d’1,6 milions d’habitants. A partir d’ara es comptarà amb un Secretariat Municipal format per set persones -4 dones i 3 homes-, de les quals dues en seran les portaveus. Les tasques d’aquest òrgan no directiu seran facilitar l’activitat constant de l’organització entre assemblees i garantir la transparència, democràcia i transmissió d’informació entre les tasques dins de la institució i les que es diguin a terme fora.

Per altra banda es distingeix entre la vinculació militant de la CUP a nivell nacional de la vinculació a nivell de ciutat. Malgrat s’hagi aprovat que CUP Capgirem serà el referent nacional de la CUP a la ciutat de Barcelona, aquelles persones que ho desitgin, podran treballar i vincular-se estrictament a nivell de ciutat.