• La CUP Capgirem Barcelona denuncia l’actual model de BTV perquè precaritza les condicions laborals i desposseeix de drets els seus treballadors i treballadores. Demana un nou model que passa per la remunicipalització d’aquesta televisió de titularitat pública.
  • Al primer dels judicis per cessió il·legal de treballadors contra ICB S.A. (BTV), celebrat el passat 5 d’octubre, va quedar provat documentalment i ratificat per testimonis que els sous que percebien aquests treballadors i treballadores eren molt inferiors als que constaven al contracte del programa El Pla B.
  • Aquests primers treballadors i treballadores que han demandat a ICB S.A. per cessió il·legal i que han estat acomiadats denuncien un doble enriquiment amb el cost del programa El Pla B. Demanen la restitució d’aquests diners a l’erari públic.
  • Antena Local era l’empresa que formalment contractava els treballadors i treballadores acomiadades. El gerent d’aquesta empresa va declarar en contra d’aquests treballadors i treballadores al judici del passat 5 d’octubre. A data d’avui, aquesta persona ja no treballa a Antena Local.

El grup municipal de la CUP Capgirem Barcelona denuncia que la privatització de la gestió de BTV durant més de 20 anys ha conduit a una precarització de les condicions laborals de les treballadores i treballadors.

Molts d’ells han estat acomiadats de manera sistemàtica al final de cada temporada per tornar-los a contractar la temporada següent, fet que suposa la seva inestabilitat i la pèrdua d’antiguitat i cotització a la seguretat social cada any.

Aquest model de televisió també ha permès un increment injustificat del cost dels programes, com és el cas d’El Pla B.

Per exemple, el Coordinador d’aquest programa percebia 3.000 euros bruts mensuals com a fals autònom quan el cost mensual que constava al pressupost signat entre ICB S.A. i Antena Local era de 3.316,88 euros.

Aquest pressupost correspon al període entre 6 de setembre i 31 de desembre de 2010.

En el cas del muntador del programa, pel mateix període percebia 2.000 euros mensuals com a fals autònom i a partir de desembre 1.800 euros com a treballador, mentre el cost mensual que constava al pressupost per aquest treballador era de 2.815,66 euros.

A banda d’aquest diferència salarial, Antena Local també percebia mensualment un 10%

d’honoraris calculat sobre els sous i les despeses de producció que constaven al pressupost del programa.

La CUP Capgirem Barcelona demana que el govern fiscalitzi els comptes de ICB S.A.

Aquesta actuació ha de garantir els drets laborals de la plantilla, la readmissió dels treballadors acomiadats i acomiadades i la continuïtat de la televisió pública de Barcelona.

La CUP Capgirem Barcelona també demana responsabilitats per les irregularitats que es puguin detectar.

 

Pregunta presentada al ple de dia 30-10-2015:

 

Captura de pantalla 2015-10-29 a les 12.16.50