Estableix un paquet de 10 mesures socials mínimes que caldrà introduir als comptes de 2016

 

29.03.2016. La CUP-Capgirem Barcelona ha arrencat aquest matí la seva campanya en defensa d’uns Pressupostos d’esquerres per a l’Ajuntament de Barcelona. De fet, les tres regidores del grup s’han traslladat fins a la seu de l’Hisenda municipal, simbòlic indret ubicat a l’Avinguda Litoral, des d’on han estès la ma a l’equip de Govern i li han fet arribar un oferiment de d’acord. Tant és així que la CUP proposa un paquet de 10 mesures concretes i tangibles, les quals repercutiran en la millora de la vida de les veïnes i veïns i les classes populars de Barcelona.

Són 10 propostes, amb la consegüent partida econòmica, que des de la CUP hem batejat com a “les 10 pedalades”. No debades, cada una d’aquestes mesures és un impuls cap uns pressupostos més d’esquerres. De fet, la CUP s’ha reivindicat aquest matí com els pedals que impulsen i donen força al conjunt de la bicicleta. Tant és així que les tres regidores han comparegut davant la premsa amb la icònica bicicleta en torn a la que gira la campanya comunicativa de les cupaires. També han presentat el lema de campanya, que serà “Impulsem el Gir”.

En paral·lel a la trobada amb la premsa, membres del grup municipal han lliurat el document amb les propostes, conegut com “les 10 pedalades per a anar lluny”, al propi gerent de la Regidoria d’Economia, Jordi Ayala. I és que, en paraules de la regidora Maria José Lecha, la CUP enceta aquesta negociació “amb esperit constructiu i voluntat d’arribar a un acord amb Barcelona en Comú”, formació que necessita d’almenys un vot de la CUP per a aprovar la modificació pressupostària de 2016. En cas de no vulguin pactar amb la CUP, hauran de crear una ‘entente’ amb Ciutadans.

La CUP, però, desitja i aposta perquè la ciutadania de Barcelona tingui uns pressupostos d’esquerres. I per això estén la ma a la negociació. Ara és la responsabilitat de l’alcaldessa Colau no deixar caure la nostra mà. Amb aquest sentit, avui hem concretat les dues primeres “pedalades”. Com ara la Xarxa de Drets Sexuals per a les joves de 14 a 30 anys, presentada per la regidora Maria Rovira, qui ha afegit que aquesta xarxa permetria garantir el dret a l’avortament per a totes les joves de la ciutat. “No només és necessària, si no que també és una partida assumible econòmicament: Entre 15.000 i 40.000 euros”, ha puntualitzat.

A més a més, el regidor Josep Garganté ha explicat la segona “pedalada”, corresponent a la necessitat de remunicipalitzar serveis com la televisió BTV, la plantilla de Parcs i Jardins i la distribució d’Aigua. “Són serveis que l’Ajuntament pot oferir perfectament i a un preu més barat que una empresa privada; a banda que les seves plantilles tornarien a tenir millors condicions laborals i ajuda a desmercantilitzar aquests serveis”, ha apuntat Garganté.

La CUP anirà detallant en els propers dies la resta de “pedalades”, tot culminant amb el ple extraordinari d’aprovació de Pressupostos, previst per el 21 d’abril. Malgrat que volem encetar una negociació, aquestes 10 mesures són molts similars a les que defensava BComú al seu programa electoral, fet pel qual no entendríem que ara no vulguin apostar per totes elles. En cas que BComú només accepti algunes d’elles, la decisió d’aprovar els Pressupostos quedarà en mans de les 13 assembles de barri que conformen CUP-Capgriem Barcelona. Per tant, avui estenem la mà, però en cap cas és un xec en blanc. Esperem que Colau no deixi caure la nostra mà.

 

Vídeo de la roda de premsa: https://www.youtube.com/watch?v=IFId-rej1Oc