El recurs presentat per la CUP apel·la al pluralisme polític i la neutralitat informativa, així com la llibertat d’expressió i de premsa.

Demana a la Junta Electoral que atorgui a la CUP la condició de grup polític significatiu

Aquest vespre l’equip legal de la coalició CUP – Poble Actiu ha presentat dos recursos davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra els plans de cobertura informativa de la campanya electoral presentats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Barcelona TV. La CUP ha manifestat en reiterades ocasions la seva oposició als blocs electorals imposats pels partits per entendre que actuen com a mètode de censura contra grups polítics emergents i vulnera el dret d’informació i de llibertat de premsa, tal i com denuncien els professionals del periodisme cada campanya electoral.

En els recursos es sol·licita que la Junta Electoral consideri a la CUP – Poble Actiu com a grup polític significatiu i en conseqüència requereixi a la CCMA i Barcelona TV a modificar els dels plans de cobertura incloent representació de la coalició en els debats i entrevistes en els mitjans de comunicació públics. El recurs apel·la a la presència al Parlament de Catalunya i al nombre de regidors i regidores que tant la CUP com les altres formacions integrants de la coalició com les Candidatures Alternatives del Vallès tenen a molts municipis de la demarcació de Barcelona. Recentment, la Junta Electoral Central va adoptar una decisió similar a la sol·licitada per a les darreres eleccions autonòmiques a Andalusia, i es demana que s’apliqui un criteri ajustat a la realitat política de Catalunya.

Si bé els recursos demanen la consideració de la CUP – Poble Actiu com a grup polític significatiu, també s’hi ha fet constar el criteri de la formació contra els blocs electorals, per entendre que vulneren l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans i l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, i ser una anomalia el dret comparat en els estats del nostre entorn.

Finalment, volem reiterar el nostre suport al col·lectiu de periodistes que des de fa anys lluiten per poder treballar des de la professionalitat i no des de la imposició i coacció dels partits polítics majoritaris que instrumentalitzen els mitjans públics en benefici propi.

 

blocs censura2