La formació municipalista vol que les Diputacions exigeixin el desenvolupament de la Llei que va aprovar el Parlament que implicaria la progressiva supressió del propi ens per unes vegueries que haurien d’incloure la del Penedès

La CUP-PA ha donat a conèixer aquest matí la primera moció que presenta de manera simultània a les quatre diputacions provincials. El contingut de la moció és el mateix a les quatre demarcacions i pretén que les diputacions es mostrin favorables al desenvolupament de la Llei de Vegueries que el Parlament de Catalunya va aprovar l’any 2010. Per la CUP-PA és molt important que les diputacions, com a ens afectat per seva possible supressió, si finalment l’aposta per les vegueries és definitiva, s’impliqui de forma activa i volguda en aquest procés.

Amb aquesta acció, la CUP-PA vol demostrar el seu compromís amb l’eliminació de les Diputacions com a institucions opaques, poc arrelades territorialment i representatives de l’unionisme espanyol i la seva aposta per administracions supracomarcals molt més connectades al territori, pròpies del segle XXI i que apostin per la transparència i l’eficiència. Una aposta que tots els diputats de la CUP-PA van verbalitzar en els plens d’investidura de principi d’estiu i que han volgut concretar amb aquesta moció conjunta. El text inclou també una doble petició pel Parlament de Catalunya. D’una banda, que inclogui la vegueria del Penedès en el projecte de desenvolupament d’aquests nous ens supracomarcal. De l’altra, que en el marc del procés de transició nacional que vivim, el Parlament desenvolupi la llei d’acord amb l’Estat i si aquest no hi posés de la seva part, ho faci igualment de forma unilateral.

El text, que inclou la necessitat que els treballadors i treballadores actuals no eventuals a les diputacions se’ls garanteixi la seva plaça laboral dins l’administració pública, serà presentat avui al ple de la Diputació de Girona i al mes d’octubre a la resta de plens de les diputacions catalanes. Finalment, des de la CUP-PA s’ha volgut expressar que per tal de fer possible la independència i avançar cap a l’articulació dels Països Catalans, cal començar a bastir des d’ara mateix estructures territorials pròpies, com ho són les vegueries.

Alhora, durant la roda de premsa realitzada a la Diputació de Barcelona hem volgut denunciar l’actuació del Tribunal Constitucional Espanyol que ha suspès cautelarment la llei de l’Agència Tributària de Catalunya després d’haver admès el recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy. Una vegada més es mostra l’actitud ‘un estat espanyol que és nega a reconèixer cap sobirana del parlament de Catalunya.

Finalment, hem exposat la situació actual del servei Respir, que a partir d’aquest divendres veurà reduït el seu servei, amb les conseqüències que això suposa per les treballadores així com les usuàries. Recordem que aquest tancament parcial -per obres- és incomprensible tenint en compte que és un servei molt necessari i també perquè la Diputació disposa de llocs alternatius per reubicar-lo provisionalment- tal i com explica la secció sindical de la CGT a la Diputació i com hem pogut comprovar els diputats provincials en una visita realitzada a les diferents instal·lacions ara fa quinze dies- al Centre de Dia Llars Mundet.

CUP-Poble Actiu

 

 

text0

text1