Avui dimecres 16 de juliol tenia lloc la sessió de Constitució del Consell Comarcal del Barcelonès. Les 4 representants de les candidatures de la CUP Poble Actiu prometien els càrrecs per imperatiu legal i amb el compromís de treballar també en aquest espai per la transparència real, la lluita per l’alliberament del nostre poble i contra el model capitalista imperant.

Les representants de la CUP Poble Actiu han votat en blanc en la votació per la presidència del Consell. 4 vots en blanc contra el pacte que regala la presidència al PSC i reforça el continuisme imperant en aquesta institució.

Les representants de la CUP Poble Actiu són les següents:

María José Lecha, regidora de Barcelona, de la candidatura CUP Capgirem Barcelona.
Javier López, regidors de Badalona, de la candidatura Guanyem Badalona en Comú.
Basilio Perona, regidor de Sant Adrià del Besòs, de la candidatura Sant Adrià en Comú.
Alba Calvo, regidora de Santa Coloma de Gramenet, de la candidatura Sóm Gramenet.

Discurs complet d’Alba Calvo a la sessió de Constitució del Consell Comarcal del Barcelonès:

Bona tarda a totes i tots,
En primer lloc volem recordar que les conselleres de Poble Actiu hem hagut de prometre el càrrec per imperatiu legal. És així perquè aquesta Constitució no és la nostra. No ho és perquè ens condemna a la cruesa del capitalisme, perquè ens sotmet com a poble, i perquè no separa la religió de l’Estat, fent-nos desiguals davant la llei i no reconeixent els nostres drets com a dones o com a persones immigrants.
Avui, per primera vegada, posem un peu en aquesta institució. Comencem de nou, però tenim molt clares les prioritats. Estem aquí per posar llum a la opacitat que sempre ha imperat gràcies al consens dels que l’han governada sempre i la connivència d’altres. Opacitat que una vegada més posa en descrèdit la feina d’aquest Consell Comarcal facilitant el mal ús d’aquesta institució, com hem vist arrel de les darreres imputacions.

Estem aquí per socialitzar les prioritats que marca aquesta institució. No podem mirar cap a una altra banda mentre existeix l’actual situació d’emergència social que estem vivint. Cal aborda-la des d’aquí també. Prioritats que han de ser obertes a debat i participació de la població, per tal d’evitar l’ocultació de males practiques i privilegis existents.

Així doncs, les conselleres de Poble Actiu entrem amb el compromís de treballar per una República Catalana i democràtica i per un sistema econòmic just, deixant enrere aquest capitalisme que tanta misèria i desigualtats promou. I amb el compromís que la nostra agenda no la marcaran interessos privats o ocults.

És per això que la transparència serà pràctica necessària per la construcció d’una democràcia popular i participativa. La nostra tasca al Consell Comarcal (fins la seva existència) serà la de fiscalitzar, proposar i fer pública tota la informació, com creiem que hauria d’haver estat sempre.