Emmarquem la denúncia contra el nostre regidor Josep Garganté en la campanya repressiva contra la venda ambulant i contra els col·lectius que li donen suport

El nostre regidor en nom de la CUP Capgirem Barcelona i un membre del col·lectiu de suport als venedors ambulants Tras la Manta, a petició del propi ferit, es va limitar a sol·licitar una nova assistència mèdica sense la presència de la Guàrdia Urbana. Segons el venedor ferit, va ser assistit en presència d’un agent, motiu pel qual no va poder explicar amb llibertat els motius de les lesions que havia patit.

Volem denunciar també la presència d’agents de paisà gravant a Josep Garganté, mentre exercia el legítim dret de representació política, i a un integrant del col·lectiu Tras la Manta. Entenem que la seva presencia no és casual sinó que respon a la voluntat de criminalitzar el suport als manters, i el que en tot cas entenem que sí que podria ser una coacció és el fet que la guardia urbana incités al metge a interposar una denuncia, com les mateixes diligències policials detallen.

La CUP Capgirem Barcelona neguem rotundament que el nostre regidor Josep Garganté coaccionés el professional mèdic que va atendre un dels venedors ambulants que fugia dels agents de la Guàrdia Urbana a causa d’una batussa policial.

Enfront de la criminalització de la Guàrdia Urbana, no defallirem en el suport a les persones invisibles d’aquesta ciutat. Ni en aquesta ciutat, ni enlloc cap persona és il·legal.