Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ( dimarts 20 de Setembre 9:30h)

Aquest setembre demanem la compareixença del responsable del govern en matèria de cultura, Jaume Collboni, perquè doni explicacions sobre el conveni de patrocini de les Festes de la Mercè amb l’empresa Damm S.A, que ha reconegut practicar l’evasió fiscal fins al punt d’haver de pactar amb la justícia el pagament de 90 milions d’euros per tal d’evitar la presó. Recordem que La situació d’aquesta empresa es contradiu clarament amb la determinació de l’Ajuntament de no fer tractes comercials amb empreses que practiquin evasió fiscal.

Proposarem que el consistori es comprometi amb la normalització lingüística del català i doni suport al Correllengua 2016 impulsat per la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana). Entenem que la defensa i impuls de la nostra llengua és un element essencial en la construcció dels Països Catalans.

Davant les declaracions contradictòries als medis de comunicació per part de la representant del Consorci d’Educació de Barcelona i de la Tinent d’Alcalde de Drets Socials sobre la situació de les escoles que han començat el nou curs en barracons,  preguntarem quina és la seva situació real tant a nivell educatiu com urbanístic.

El passat més d’agost es va donar a conèixer l’exposició que s’ubicarà al Mercat del Born amb el nom Franco Victòria República. Per tal d’aclarir com serà aquesta exposició, demanarem se’ns expliqui quina serà la seva museologia i museística.

Compareixença Collboni

Proposició Correllengua

Pregunta museística exposició Franco Victòria República

Pregunta escoles barracons

Comissió d’Economia i Hisenda ( dimarts 20 de Setembre 16:30h)

Farem una proposició per tal de limitar l’arribada de creuers a Barcelona, mesura necessària per frenar i caminar cap al decreixement turístic i recuperació de la ciutat per part de les veïnes.

Properament s’abordaran les ordenances fiscals per a l’any 2017. Per aquest motiu, tenint en compte el principi de progressivitat tributària que ha de guiar la política fiscal, preguntarem si el govern té la intenció de modificar el Impost sobre Bens i Immobles (IBI) tant al Port comercial com a la regasificadora que explota Enagas. Recordem que Les activitats que es duen a terme en aquests espais són altament lucratives i que actualment el tipus d’impost que se’ls aplica està molt per sota el llindar màxim que preveu la Llei d’Hisendes Locals.

També preguntarem sobre el cost econòmic per a la ciutat de l’esdeveniment IV Hola Barcelona! Cocktail, organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i el lobby empresarial Barcelona Global; així com pel conveni de col·laboració reeditat amb aquest lobby a pesar dels casos de frau fiscal relacionats amb alguns dels seus socis.

El passat mes de juny es va aprovar en aquesta comissió la nostra proposta d’impulsar uns pressupostos participatius, destinant com a mínim un 5% dels mateixos perquè siguin participats pels veïns i les veïnes de Barcelona, teixit associatiu i els moviments populars de la ciutat. Per aquesta raó, preguntarem en quin estat d’execució es troben els acords presos.

Proposició stop creuers

Pregunta IBI

Pregunta BCN Global

Seguiment pressupostos participatius

Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció ( dimecres 21 de Setembre 10:00h)

Farem una proposició en pro de la defensa del dret a manifestació per una educació pública i de qualitat i del cessament del procés judicial contra les 27 companyes de la UAB, a les que actualment el Ministeri Fiscal els hi demana penes d’entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen, en total, els 400.000€.

El govern de Barcelona en Comú va afirmar quan va arribar al govern que es retiraria dels casos repressius originats per l’anterior govern. A pesar d’això, no només s’han embargat multes interposades per part del govern de CiU, sinó que durant aquest mandat la Guàrdia Urbana ha interposat de noves a moviments polítics anticapitalistes del districte d’Horta-Guinardó per promoure accions de la PAH i repartir diaris al metro. Preguntarem com pensa el govern acabar amb aquesta activitat repressiva per part de la Guàrdia Urbana.

Durant els últims mesos, hem estat aportant a les comissions proves i posant sobre la taula diferents abusos de poder comesos per part de la Guàrdia Urbana contra els venedors ambulants. Demanarem conèixer quines són les conclusions de les investigacions realitzades pel Comissionat de Seguretat, així com quines mesures s’han pres al respecte.

Proposició 27 i més

Pregunta multes agitació

Pregunta expedients Guàrdia Urbana

 

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ( dimecres 21 de Setembre 16:30h)

Davant la manca de condicions laborals de les treballadores del Zoo de Barcelona i de condicions de vida dels animals que es troben a les seves instal·lacions, demanem un canvi de competències sobre el mateix per tal de vetllar pel benestar dels animals com per la millora de condicions de treball. Demanem que sigui l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que s’encarregui d’aquests instal·lacions en lloc de l’empresa municipal B:SM, que considera aquest espai com un parc d’atraccions sense tenir en compte els drets dels animals.

També preguntem al govern sobre una sèrie d’intervencions a centres de venda d’animals que es van portar a terme entre l’any passat i principis d’enguany per part de l’OPAB (Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona).

Davant la constància que algunes de les accions previstes al calendari de la mesura aprovada per tal de l’eliminació del glifosat o bé no s’han dut a terme, o bé no s’han fet efectives, demanem al govern ens doni explicacions sobre l’estat d’execució d’aquest calendar i les seves accions previstes.

Proposició sortida Zoo BSM

Pregunta calendari Glifosat

Pregunta adopció animals