Des de la CUP Capgirem Barcelona estem consternades pels fets succeïts ahir a l’Institut Joan Fuster.

Ens solidaritzem amb totes les persones ferides i també amb el conjunt de la comunitat educativa del centre, especialment amb la família i les amistats d’Abel Martínez Oliva, el professor substitut de ciències socials mort.

En aquests moments de dolor i frustració volem deixar clar que no valen només explicacions simplistes, com el brot psicòtic. Durant anys de retallades educatives els recursos dels departaments psico-educatius dels centres s’han anat reduint i per tant les polítiques de detecció han minvat. La violència social i un sistema educatiu cada cop més competitiu i segregador tampoc són factors a menystenir.

També volem dir que no es tracta d’endurir el codi penal o poder imputar menor, sinó que el que calen son recursos per fer realitat l’escola inclusiva i atendre la diversitat.

N’Abel era un treballador, que havia deixat la seva Lleida natal per exercir una professió vocacional. Ha pagat amb la vida el seu compromís amb l’educació pública, des de la CUP-Capgirem Barcelona volem un cop més defensar l’equiparació de drets del personal substitut ja que tenen els mateixos deures.

Com a CUP-Capgirem Barcelona reiterem un cop més el nostre condol i solidaritat amb tota la comunitat educativa.