María José Lecha deixarà de ser regidora de la CUP a Barcelona durant aquest mes de juny. En el seu lloc, i com a part del procés de relleu per encarar el darrer any del mandat, prendrà possessió com a regidora de la CUP Capgirem Barcelona una nova persona de les llistes de les passades eleccions municipals. Aquesta substitució es farà d’acord amb els canals interns de la CUP Capgirem Barcelona i seguint els tempos propis de l’organització.

María José Lecha, tornarà a incorporar-se a l’Hospital de Sant Pau fins a la seva jubilació, tornant a l’activisme i la militància de base a la Candidatura d’Unitat Popular aportant els seus coneixements i experiència a la nostra pràctica política diària.

María José Lecha ha estat regidora des de l’inici d’aquest mandat. Actualment, a causa de l’inici de la seva jubilació parcial relacionat amb la seva feina i per tant a la complementació amb una persona rellevista a l’Hospital de Sant Pau, no li serà possible seguir duent a terme les tasques com a regidora al consistori. Els ritmes de la institució, sovint, no són compatibles amb alguns projectes personals i laborals. No som, ni volem ser, professionals de la política. Amb el convenciment que “tot allò personal és polític”, volem cuidar-nos i respectar els canvis vitals de les persones que formem part del projecte de la CUP.

Lecha tancarà aquesta etapa i renunciarà a l’acta de regidora de l’Ajuntament de Barcelona després de tres anys com a presidenta del grup municipal i havent encapçalat la llista a les darreres eleccions municipals. Des de la CUP Capgirem Barcelona volem aprofitar per agrair-li profundament haver acceptat el repte i compromís que suposava encapçalar la llista electoral, i la seva entrega i dedicació durant aquests tres anys, lluitant i defensant un projecte polític col·lectiu amb força i coratge i, alhora, amb la humilitat necessària.

Coincidint amb l’inici del darrer any del mandat, la CUP Capgirem Barcelona posa en marxa diversos mecanismes de treball per fer balanç de la legislatura i encarar i traçar les línies de futur. En aquesta dinàmica la CUP Capgirem Barcelona celebrarà una Assemblea General el proper dia 1 de juliol.