Davant la petició de convocar una comissió extraordinària per part de diferents grups de la oposició, centrada en la venda ambulant, l’incivisme, i la inseguretat, des de la CUP Capgirem Barcelona volem manifestar la nostra oposició frontal a l’ús dels espais institucionals com una burda extensió dels espais de campanya electoral.
 
Crida l’atenció com l’oposició evita sistemàticament posar el focus allà on des de el nostre entendre rau l’origen del problema, en la perpetuació de la Marca Barcelona, l’aprofundiment en un model que posa al centre els interessos econòmics dels capitalistes organitzats en lobbies de pressió. Els Grups Municipals que avui gesticulen teatralment per la situació en la que es troba la ciutat son els mateixos que s’han negat una vegada rere l’altre a posar fre als especuladors i plantar-los cara, cada cop que hem proposat mesures per plantar cara a la massificació turística, aquests grups no han considerat que aquest fos el problema de les veïnes, tot i que el baròmetre municipal, edició rere edició ha anat deixant clar quines son les preocupacions de les veïnes.
 
Des de la CUP Capgirem Barcelona també volem denunciar quin ha estat el desencadenant d’aquest moviment dels grups de la oposició, una agressió racista a un venedor ambulant de la qual només han transcendit uns segons de vídeo descontextualitzats, ens recorda molt al cas d’en Sidil Moctar, o al Cas Gruàrdia Urbana, amb manipulació documental inclosa per tal de portar l’Estaban i en Garganté a judici. Trobem molt greu i negligent aquesta predisposició dels grups municipals a fer d’altaveu dels posicionaments més racistes i reaccionaris. 
Davant d’aquesta situació tornem a manifestar que el problema no és la venta ambulant, ho son les lleis racistes que exclouen persones a la nostra ciutat del dret de ser veïnes de ple dret.
 
Si realment es vol acabar amb els narcopisos, la violència estructural, l’ús intensiu de determinades zones de la ciutat per a l’oci nocturn, el mateix model d’oci. Cal atacar d’arrel el model de ciutat que Ajuntament i lobbies han construït conjuntament a la ciutat de Barcelona, i acabar amb la Marca Barcelona. Considerem que la comissió extraordinària dista molt d’aquesta voluntat d’atacar d’arrel els problemes que han fet de Barcelona una ciutat d’esquena a les veïnes, és per aquests motius que el nostre Grup Municipal no assistirà a aquest espai, i denunciem la convocatòria d’aquest com un gest per a treure rèdit polític del patiment de les veïnes per part dels grups municipals de l’Ajuntament, sense cap intenció d’incidir en les condicions de vida de veïns i veïnes.