La CUP Capgirem Barcelona ha tornat a fer incidència avui en el seu posicionament sobre entrar a formar part d’un govern amb Barcelona en Comú i Esquerra Republicana.

La formació anticapitalista ha recordat els acords de les Trobades Populars Municipalistes, espais fundacionals de la candidatura, on hi ha la determinació de no entrar a formar part de cap govern des de la minoria.

La CUP Capgirem Barcelona ha ressaltat que la proposta d’ERC neix amb la intenció explícita, entre d’altres, d’expandir la Marca Barcelona, treballant conjuntament amb Convergència i Unió, si cal, per a assolir aquest fi. La Maria Rovira, regidora de la CUP Capgirem Barcelona, ha declarat que “és evident que no és possible avançar cap a polítiques que aportin solucions rupturistes, amb els punts de partida actuals.”

No obstant això, la candidatura anticapitalista afirma compartir amb Esquerra la necessitat de centrar-se en la feina sense sorolls mediàtics, tot i que considera una contradicció aquest objectiu amb la manera com ERC ha presentat aquesta proposta. Membres de l’organització anticapitalista han confirmat que fins al moment de la roda de premsa d’Alfred Bosch no s’ha produït cap reunió per tractar la proposta.

Finalment, Maria Rovira ha declarat que “seguirem treballant com ho hem fet fins ara, cercant acords que garanteixin una millora en les condicions materials de vida de les veïnes, i estirant cap a l’esquerra l’acció de govern tant com puguem