Des de la CUP Capgirem Barcelona fem arribar aquesta breu nota de premsa com a resposta a l’allau de demandes dels mitjans de comunicació de declaracions del regidor Josep Garganté en relació a l’agressió dels mossos d’esquadra.
 
En primer lloc, volem reiterar el nostre suport a les mobilitzacions en defensa del Banc Expropiat de Gràcia i a tots els moviments de la ciutat que lluiten per construir alternatives.
 
Volem denunciar l’extrema impunitat amb que els mossos d’esquadra fan ús de la violència física, amb els exemples recents dels casos Ester Quintana i Juan Andrés Benítez on, policies agressors confessos o clarament culpables de mutilació o mort respectivament, han estat absolts. Aquests dies, en les mobilitzacions en defensa del Banc Expropiat de Gràcia, els poders polítics, policials i informatius s’han activat en defensa de la propietat privada. El dispositiu policial excessiu ha convertit Gràcia en una zona pràcticament presa per antidisturbis armats, policia secreta amb porres extensibles i pistoles i l’helicòpter en vigilància constant -per no anomenar els milers d’euros públics que suposa-. Aquest dispositiu ha agredit un centenar de persones, fet que pràcticament no ha estat destacat als mitjans de comunicació fins que una de les persones agredides ha estat el regidor de la CUP Capgirem Barcelona Josep Garganté.
 
Ens agradaria remarcar que totes les agressions dels mossos d’esquadra són igualment denunciables i que no aprovem i no volem participar del silenciament d’aquestes actuacions. És per això que no farem més declaracions al respecte per tal de no participar en debats que sistemàticament eviten l’arrel dels problemes i per tant condicionen l’anàlisi de la realitat i els fets a una superficialitat mal intencionada.