CDC i ERC Nomenen la Núria Parlon (PSC), vicepresidenta cinquena de la Diputació sense atribucions conegudes i a esquenes del Ple provincial.

La Diputació de Barcelona es va constituir el passat 15 de juliol. Un dia abans, CDC i ERC presentaven en roda de premsa un acord de govern gràcies a les 25 diputades d’ambdues formacions. El Ple el conformen 51 i, per tant, fa falta un vot més per assolir la majoria absoluta.

A la investidura, sorprenentment, el PSC va votar (aparentment sense cap contrapartida) a favor de Mercè Conesa (CDC), fent-la presidenta en primera votació. Després del Ple d’investidura va arribar el Ple de Cartipàs per presentar la nova estructura de la Diputació, que no es va presentar al Ple provincial sinó a la roda de premsa posterior.

Des de les files de CUP Poble Actiu, amb les Candidatures Alternatives del Vallès, a la Diputació es va demanar la presidència que expliqués els canvis respecte la legislatura anterior i l’argumentació política que els sustentava. La seva resposta el silenci.

Cap dels partits de govern (ara inclouríem també el PSC) va donar cap tipus de mostra de voluntat perquè hi hagués debat polític real.

La presidenta Conesa presentà 4 vicepresidències (assignades a CDC i ERC) però amagà, al Ple i a la premsa, el que acabava de fer, signar el decret pel qual nomenava l’alcaldessa colomenca Núria Parlon (PSC) com a nova vicepresidenta cinquena de la Diputació.

La CUP Poble actiu ens preguntem: Per què ho amaga al Ple? Per què s’amaga a l’opinió pública? Com és que que ho fa “a proposta de la presidenta del grup polític PSC-CP”? És l’oposició que proposa el govern de la Diputació?

Laia Sabater, presidenta del grup CUP-CAV-PA a la Diputació de Barcelona va declarar: “Qualifiquem d’escandalós aquest nomenament opac que no facilita la transparència que la societat reclama a les institucions públiques. No es pot obviar el debat polític i la transparència en la tercera institució del país (després de la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona) pel que fa als recursos públics que administra”.

Res d’això és nou. La legislatura anterior Convergència i Unió (CiU), en aquells temps, de la maneta del Partit Popular (PP) ja va crear una vicepresidència fantasma pel PSC, presidida per l’antic president de la institució, Antoni Fogué i plagada de de diputades i assessores socialistes sense atribucions però de sous astronòmics.

Des de CUP-CAV-PA ens demanem si la creació d’aquesta vicepresidència “fantasma” en mans socialistes és el preu a pagar per a tenir una nul·la batalla política a la Diputació.

La portaveu del grup CUP-CAV-Poble Actiu a la Diputació, na Maria Rovira, ja ha adreçat un escrit a la presidenta de la corporació expressant el malestar per la manera de procedir en el nomenament de la senyora Parlon i demanant quines són les seves atribucions. També la perplexitat pel desenvolupament del Ple de Cartipàs, sense debat polític com ja es va denunciar en comunicat anterior.