CRÒNICA DEL PLE DE MAIG DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

 

PART RESOLUTIVA

Donem recolzament a l’adhesió de la Diputació a l’Organització de Regions Unides – Fòrum Global de Governs Regionals i d’Associacions de Regions (ORU/FOGAR). Pensem que en l’actual conjuntura política cal enfortir la presència davant Estats i organismes internacionals.

Qüestionem la presència de la institució a determinats Consorcis i els seus Pressupostos amb càrrec a la Diputació.

Votem contràriament a una modificació de crèdit al desconèixer la destinació última dels diners transferits. Demanem que totes les modificacions de crèdit passin per sessió plenària millorant així la transparència de la gestió dels diners públics.

Demanem reunió específica sobre l’Inventari General de la institució.

Subscrivim un traspàs de carreteres a Tona.

SEGUIMENT I CONTROL 

Presentem moció per la internalització de serveis a la Diputació de Barcelona.

El contingut íntegre de la moció el podeu consultar aquí

La moció demanava un estudi dels serveis externalitzats, un altre per saber quins d’ells són susceptibles de ser internalitzats i, finalment, un període per fer-ho.

Malauradament, no s’aprova pels vots contraris de CiU, ERC i PP.

Es dona la circumstància que el mes passat, CiU i Esquerra van recolzar una altra moció de la CUP Poble Actiu per col·laborar amb els ajuntaments que vulguin internalitzar serveis públics.

Presentem moció de suport a les represaliades polítiques pels fets de Can Vies amb sol·licituds de 7 anys de presó i la Generalitat com a acusació particular.

El contingut íntegre de la moció el podeu consultar aquí.

Queda rebutjada amb els vots de CiU i ERC.

Subscrivim moció per a recuperar la gestió de l’empresa Aigües Ter-Llobregat. S’aprova tot i els vots contraris de CiU i PP.

Votem a favor del tancament definitiu del CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) de Barcelona.

Impulsem i presentem la moció conjunta en defensa de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica que s’aprova amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP.

El contingut íntegre de la moció el podeu llegir aquí.

 

DECRETS

Demanem informació sobre dues modificacions de crèdit i lamentem l’altíssim preu d’unes enquestes.

Demanem la dimissió o la retirada del càrrec de la directora de l’Oficina del Pla Jove de forma preventiva en tant no s’esclareixi l’estudi de riscos psicosocials arran de la fugida de més d’una desena de treballadores per suposat mobbing laboral.

 

PRECS

La violència exercida per la policia al barri de Gràcia fa que no puguem mirar cap a una altra banda normalitzant l’actuació policial. La violència institucional de Junts pel Sí altera el normal desenvolupament de la nostra activitat política.

Ens hem plantejat no assistir al Ple.

Donem suport als espais alliberats de pobles i ciutats i rebutgem frontalment el monopoli de la legitimat de la violència en mans dels Mossos.

Preguem que el Ple es pronunciï properament en contra de la violència policial envers les veïnes de Gràcia i la criminalització dels moviments socials.

 

PREGUNTES

A part de l’habitual petició de dimissió de la vicepresidenta 5ª sense atribucions, la senyora Núria Parloni el no finançament del Circuit de Catalunya, preguntem per l’oferta pública d’ocupació per a les interines de la Diputació i la unilateralitat en la presa de decisions del govern de la Diputació.

 

-Enllaç moció internalització

-Enllaç moció Can Vies

-Enllaç moció Llei 24/2015

-Enllaç streaming https://www.youtube.com/watch?v=tUiJfoAglN8