El dimecres 17 de febrer a les 12:00 presentem al Col·legi de Periodistes de Catalunya l’Observatori Ciutadà de la Diputació de Barcelona

Un grup de persones compromeses amb la transparència i amb les institucions horitzontals al servei del poble hem creat l’Observatori Ciutadà de la Diputació. Aquest Observatori pretén ser un espai per posar a la disposició de tots i totes una eina d’auditoria ciutadana, mitjançant la qual es pugui conèixer amb el màxim detall el funcionament, els pressupostos i els comptes de la Diputació i, al mateix temps, disposar d’un mitjà per preguntar i sol·licitar aclariments de la seva gestió econòmica o de qualsevol altre assumpte relacionat amb el funcionament o l’activitat política de la Diputació.

Alhora aquest espai comptarà amb el seguiment i amb treure a la llum diferents casos de pràctiques il·legítimes que podríem anomenar corrupcions. Per això hi ha una bústia, segura i que pot garantir l’anonimat si es desitja, com a canal per alertar i aportar llum sobre les males pràctiques, la prepotència, el caciquisme, clientelisme…etc.

Des d’aquest Observatori pretenem donar a conèixer el treball que du a terme el personal i els seus òrgans de representació, incloent-hi comunicats i posicionaments de la part social. Així doncs, al parlar de l’Observatori Ciutadà parlem d’una eina viva i dinàmica que ha d’anar posant llums i taquígrafs a una de les institucions més opaques del nostre país.

El projecte neix d’un grup d’activistes amb ganes de posar el nostre gra de sorra per fer de la nostra Diputació un òrgan obert a la participació ciutadana, i explicar el què hi passa dins. Així doncs, som persones relacionades amb la CGT, CATAC-IAC, la CUP-Poble Actiu Diputació,  diferents col·lectius de treballadores de la Diputació, Plataformes en defensa del territori, així com membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i dels Observatoris Ciutadans Municipals de Barcelona, Castelldefels i Sabadell.

Finalment des del grup impulsor us convidem a la roda de premsa del proper dimecres a les 12:00 l Col·legi de Periodistes de Catalunya.