La CUP Capgirem Barcelona hem realitzat avui la nostra assemblea general on, entre d’altres coses, hem debatut sobre la modificació pressupostària del 2016.

Com bé sabeu, la CUP Barcelona va presentar un conjunt de 10 mesures als pressupostos, la majoria d’elles en coincidència programàtica amb Barcelona en Comú o bé aprovades en Ple aquest any. Considerem que les nostres propostes són mesures de mínimes per acabar amb la situació de pobresa extrema de la ciutat, de precarietat i de desigualtat.

Ahir a la tarda, hores abans de l’Assemblea General, el govern ens va fer arribar un document (encara no oficial) on s’afirmava que quedaven aprovades en gran part aquestes al·legacions.

Davant d’aquesta primera resposta per part del govern, valorem molt positivament que el diagnòstic sobre l’estat de la ciutat sigui compartit en gran part però creiem que davant d’aquest tenim respostes diferents per transformar-lo.

Per exemple:

La CUP Capirem Barcelona proposava la Renda Universal Municipal per a les dones de la ciutat, per la seva banda,  Barcelona en Comú, ens proposa fer estudis i enquestes.

Altres dos exemples d’això són la creació del circuït d’atenció a la violència masclista i el carnet de ciutat, on la CUP Capgirem Barcelona tenim clar que a cop d’estudi no es canvia cap realitat ni es millora la vida de les persones.

Per altra banda, en la nostra proposta ferma de remunicipalitzar serveis d’aquesta ciutat, Barcelona en Comú cita que existeix una limitació òbvia per part de les institucions. Sent conscients d’aquests límits, per part nostra, trobaran mà estesa a desobeir qualsevol marc jurídic que perpetuï l’empobriment de la classe treballadora i en totes aquelles mesures que serveixin per modificar el dia a dia de les persones que viuen en aquesta ciutat.

Creiem que la gent va votar a Barcelona en Comú per canviar les coses, creiem que encara vivim en un moment d’excepcionalitat com fa 10 mesos i volem mesures concretes aquest 2016, perquè la gent no pot esperar  més i, per tant, només votarem a favor d’aquelles mesures que realment vagin a transformar realment la ciutat.

En aquest sentit, reiterem que volem fets i no paraules i repetim que La CUP no reproduirà uns pressupostos continuistes.

Tenim ganes d’aprovar uns pressupostos del canvi per aquest 2016.