En primer lloc, ens sembla del tot incomprensible que a mitja execució de les obres apareguin problemes com els que s’han fet públics. No podem entendre que ara sapiguem que hi ha estructures al subsòl que no estaven documentades anteriorment. És una mostra evident de les enormes deficiències que presenta el projecte de Glòries des del seu inici, i l’enèsim exemple de la mala planificació i projecció de les grans infraestructures i transformacions urbanístiques.

En segon lloc, volem mostrar la nostra preocupació pel sobrecost que aquesta situació pot suposar en un projecte de per si ja multimilionari. Aquestes obres deixen a la ciutat sense moltes inversions necessàries durant tota la seva execució, és molt preocupant que quasi 30 milions de la Diputació vagin a parar a aquestes obres enlloc de destinar-les a equipaments culturals o polítiques socials, però encara és més preocupant que aquesta situació s’allargui encara més del previst comprometent els pressupostos de 2018 i fins i tot del 2019.

Finalment, a banda de la convocatòria urgent de la comissió de seguiment de Glòries per analitzar les conseqüències del retard anunciat, demanarem una auditoria tècnica i econòmica del projecte i dels estudis previs per tal d’exigir responsabilitats a qui correspongui, ja sigui a l’anterior govern o a les empreses contractistes.