Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ( dimarts 15 de novembre 9:30h)

A aquesta comissió presentarem una proposició per tal de garantir que les expressions artístiques de carrer tinguin cabuda a la ciutat de Barcelona, demanarem a l’Ajuntament que se les reconegui i garanteixi la seva pervivència dins els diferents marcs regulatius que s’elaborin. També  demanarem fomentar la col·laboració entre veïnes i Artistes per tal de garantir la bona convivència.

Davant la recent inauguració de l’American Space a la Biblioteca Can Fabra de Sant Andreu preguntarem; Amb quin criteri s’ha signat aquest conveni amb l’ambaixada dels Estats Units, amb quines entitats del barri s’ha parlat de la qüestió i en base a quines necessitats detectades als diferents barris de Sant Andreu s’ha tirat endavant aquest projecte.

També demanarem informació sobre les mesures que tirarà endavant l’Ajuntament pel que fa als menors tutelats que inhalen cola.

Proposició art al carrer

Pregunta menors al carrer

Pregunta American Space Sant Andreu

Comissió d’Economia i Hisenda ( dimarts 15 de novembre 16:30h)

Davant la creixent situació de precarietat laboral de les cambreres de pis, fet que contrasta amb el creixement de la indústria turística. Demanarem a la comissió que acordi instar a l’Ajuntament de Barcelona, al consorci públic-privat Turisme de Barcelona, al Gremi d’Hotels de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya a garantir condicions de seguretat laboral al sector, i salaris dignes per a TOTES les treballadores del sector.

Tornarem a demanar informació, passats 9 mesos sense resposta sobre els 13.000 llocs de treball que suposadament genera el Mobile World Congress.

Preguntarem també a l’Ajuntament si pensa acatar la resolució d’Inspecció de Treball segons la qual s’haurien d’assimilar els Agents Cívics dins el Conveni Col·lectiu de BSM.

Proposició Kellys

Pregunta BSM Agents Cívics

Pregunta condicions laborals MWC

Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció ( dimecres 16 de novembre 10:00h)

Proposarem reconèixer la lluita del Poble Kurd contra el feixisme d’Estat Islàmic i l’Estat Turc. Concretament demanarem trencar l’agermanament amb la ciutat d’Istambul i iniciar els tràmits per agermanar Barcelona amb Amed i Kobane.

Preguntarem per l’estat de les investigacions internes i la situació en la que es troba l’agent acusat d’apallissar un veí de Santa Eulàlia de Ronçana la darrera nit de tot sants.

Finalment demanarem saber si l’Ajuntament pensa declarar el 12 d’octubre i 6 de desembre jornades laborables per al conjunt de l’Administració.

Proposició agermanament Kobane

Pregunta festiu 6 de desembre

Pregunta agressió comissaria estació del nord

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ( dimecres 16 de novembre 16:30h)

Durem a aquesta comissió la situació d’un projecte cooperatiu en risc de ser arrasat per l’especulació que pateix el barri del Raval. Es tracta del Gimnàs Sant Pau, un gimnàs amb un fort arrelament al barri (75 anys).

La nostra proposició serà la comissió aprovi fer els tràmits necessaris per tirar endavant l’expropiació forçosa del Gimnàs. I tota l’illa del voltant del mateix propietari. Acte seguit cedir la gestió a la cooperativa que actualment porta el Gimnàs, i iniciar la construcció d’habitatge social al solar.

Davant el tancament de la línia 37 de la Marina, i la dificultat logística que suposa aquest tancament per a que els veïns i veïnes arribin al Centres Sanitaris propers, preguntarem al govern si pensa replantejar la implantació de la xarxa ortogonal que ha propiciat la desaparició de la línia 37.

També demanarem saber quina serà la reducció tarifaria del transport Públic per aquest 2017.

Proposició Gimnàs Sant Pau

Pregunta preu transport públic

Pregunta xarxa ortogonal