El passat 24 de juliol es va realitzar un Ple extraordinari, sol·licitat per CiU, PSC i ERC, on es va tractar la proposta de reviure l’aposta dels Jocs d’Hivern 2026 mitjançant la creació d’una Comissió per continuar estudiant i valorant la idoneïtat d’aquest projecte.

Des de la CUP Capgirem Barcelona vam mostrar el nostre rebuig a aquest tipus d’esdeveniments pel que impliquen, entre altres, d’impacte en el territori a nivell mediambiental, l’economia especulativa de grans esdeveniments que genera alhora deutes públics i la manca de suport econòmic que per contra té l’esport de base.

En aquest enllaç (https://www.youtube.com/watch?v=KE9_iH2WUyE) pots trobar la intervenció del company Josep Garganté durant aquell Ple (3’10’’).

Recordem que CiU, C’s, ERC, PSC i PP van votar per crear aquesta Comissió, mentre que BEC es va abstenir i CUP Capgirem Barcelona vam votar en contra.

Suposadament aquesta Comissió, tal com es va aprovar, s’havia de reunir cada dues setmanes. La realitat és que pel moment no s’ha reunit mai.

Fa una setmana el nostre grup municipal va rebre la indicació per designar quina persona aniria a aquesta Comissió.

Per aquest motiu, avui volem fer públic que la CUP Capgirem Barcelona no assistirà a aquesta Comissió, donat que en cap cas valorem la possibilitat de realitzar uns Jocs d’Hivern 2026.

En aquest sentit, emplacem a BEC a no assistir tampoc, donat que en el seu programa rebutjaven també aquest gran esdeveniment, i per tant no ajudin a generar falses expectatives sobre els Jocs d’Hivern 2026.

El poble de Barcelona té altres necessitats socials més urgents i més importants que uns Jocs d’aquest estil.