La CUP Capgirem Barcelona proposarà al Ple que es comprometi amb la democratització del sistema d’elecció de Consellers i Conselleres de districte. Una selecció que actualment es troba en mans dels Grups Municipals, podent designar qualsevol persona anés o no a llistes.
Creiem que Consellers i Conselleres de Districte han de ser escollides pels veïns i veïnes de cada Districte en sufragi universal i directe.
Proposarem que les modificacions legals necessàries es tirin endavant per a estar vigents abans de les properes eleccions municipals.

Preguntarem a l’Alcaldessa, com a màxima responsable de l’Auditori de Barcelona que és, per la depuració de responsabilitats en casos succeïts durant la vaga d’acomodadores de l’Auditori on es va vulnerar el dret de vaga, es va exercir repressió policial i posteriorment es va vetar la participació d’un vaguista en un espectacle.

El passat 19 de març, per primera vegada en tots aquest mesos, s’ens va fer saber que les regidores no podien entrar acompanyades en cap de setmana en cas que hi hagi una manifestació a Pl.St Jaume i aquesta vagi contra l’Ajuntament. Preguntarem al govern qui ha pres aquesta decisió de recordar al grup municipal de la CUP Capgirem Barcelona aquesta norma.

Finalment portem al ple una proposta de Declaració Institucional per impulsar la lluita contra l’estigmatització i la discriminació relacionats amb l’epidèmia del VIH/Sida.

 

Proposició democratització tria de conselleres

Pregunta Auditori

Pregunta vet d’entrada

Declaració institucional VIH