El passat dissabte 19 de març, el nostre regidor Josep Garganté, tenia concertada una reunió amb tres membres del Col·lectiu de les Kellys a l’Ajuntament de Barcelona per tractar la problemàtica laboral en el sector del turisme.
A les 11h del matí quan es disposava a entrar amb elles a les dependències municipals, la Guàrdia Urbana el va informar que el regidor podia entrar, però no les seves acompanyants.
Estranyat per la situació, donat que en 9 mesos era el primer cop en que es trobava amb aquest impediment, el regidor va sol·licitar conèixer quina era la normativa que propiciava aquell veto.
La Guàrdia Urbana va mostrar-li llavors la següent fulla que adjuntem amb les ordres que havien rebut.
La part més sorprenent és que aquell dia ni hi havia cap concentració, ni cap manifestació a la Plaça.
Com a CUP Capgirem Barcelona volem recordar que en matèria de seguretat la màxima responsable és l’Alcaldessa, seguida pel Comissionat de seguretat, Amadeu Recasens i el Cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez.
Per tant, les ordres de no permetre l’entrada a persones a l’Ajuntament quan hi ha actes amb demandes contra l’Ajuntament, ni que vaguin acompanyades d’un regidor o regidora, ni en cap de setmana, ni entre setmana “quan es cregui oportú” venen de les màximes instancies de l’Ajuntament.
Com a grup municipal denunciem aquest veto polític que posa en evidència, un cop més, que l’Ajuntament és una institució tancada a cal i canto quan preveu que les demandes populars poden entrar-hi dins.
És evident que aquestes ordres venen donades després de la presència dels socorristes de la setmana passada, quan van entrar per parlar amb l’Alcaldessa i la responsable política de Parcs i Jardins, Janet Sanz, i en vista que no els hi entregaven la documentació que els hi havien promès des del govern van decidir anar-se quedant més estona, fins arribar a les 4 de la matinada del dissabte, quan van arribar a un acord amb el consistori.
Des del nostre grup municipal mostrem el nostre més absolut rebuig a aquesta sortida policial als problemes laborals, socials o veïnals.
Pel moment, i com sempre, l’Ajuntament no és la casa de tots i totes les veïnes de Barcelona.

 

Mail rebut per Josep Garganté notificant el nou protocol d’entrada a l’Ajuntament:

 

elmail