Els barris de l’Esquerra de l’Eixample i de Sant Antoni han estat dissenyats d’esquena al veïnat, amb un dèficit de serveis socials i d’equipaments. Durant els darrers anys han proliferat hotels i pisos turístics i han tancat comerços de proximitat. També hi ha hagut altres problemes com una alta contaminació ambiental. Les lluites veïnals dels propers anys tindran noms propis: la presó Model, el CAP Manso i l’Hospital Clínic, l’Avinguda Diagonal, el solar de Germanetes i l’IES Viladomat, la creació d’una nova escola pública, Calàbria 66, el Paral•lel, el Mercat de Sant Antoni, la Ronda de Sant Antoni i el Mercat del Ninot, els edificis de Telefònica i la superilla de l’Esquerra de l’Eixample.

La CUP-Capgirem Barcelona planteja polítiques orientades a millorar les condicions de vida de la gent i, ho fa, com sempre, reivindicant el seu caràcter independentista i donant suport a les actuacions que la ciutat dugui a terme en aquest sentit.

Mesures destacades del programa de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni:

1. Crear Taules Sectorials de Barri formades pel teixit veïnal per elaborar propostes polítiques al Consell de Barri, que ha de ser l’òrgan polític descentralitzat de decisió, amb funcions executives i amb capacitat per elaborar els Plans Directors de Barri de 4 anys.

2. Construir escoles bressol, centres d’educació primària i secundària, i elaborar un Pla Socioeducatiu.

3. Evitar l’externalització i la privatització del CAP Manso i de l’Hospital Clínic.

4. Crear una Oficina d’Intermediació per a l’Habitatge per assessorar els veïns.

5. Assistir a les persones aturades i crear un espai nocturn de baixa exigència per a les persones sense llar.

6. Recuperar espais comunitaris i privats en desús i la gestió espais d’ús públic: Golferichs, Teresa Pàmies, Cotxeres Borrell.

7. Dotar d’autonomia alguns espais per a la gestió veïnal: antiga presó Model, Calàbria 66, Germanetes, entre d’altres.

8. Aturar l’impacte negatiu del turisme i els locals d’oci. Suspendre noves llicències d’hotels.

9. Recuperar l’ús de l’espai públic al carrer i implementar més zones per a vianants: patis Mercat Sant Antoni, Ronda Sant Antoni, carrer Consell de Cent.

10. Reduir el trànsit privat mitigant així la contaminació i el soroll que provoquen greus problemes de salut, especialment als infants durant l’etapa d’aprenentatge.