La CUP Capgirem Barcelona va entrar per primera vegada a l’Ajuntament de Barcelona en les últimes eleccions municipals.

El nostre caràcter assembleari ha xocat de front amb el funcionament regular i de sempre de la institució.

En les primeres quatre comissions regulars que manté l’Ajuntament (Economia i Hisenda, Drets socials, cultura i esports, Ecologia, urbanisme i mobilitat i Presidència, seguretat, prevenció, drets de ciutadania i participació) les regidores del nostre grup municipal van conèixer de primera mà que tots els expedients i punts de l’ordre del dia han de ser fotocopiats per tots els grups i només es pot comptar amb 48 hores per preparar una resposta i una posició política.

En aquest sentit, i tal com vam denunciar a les mateixes comissions, aquesta informació en paper (a part de la despesa que suposa) i sobretot aquests tempos impossibiliten poder fer arribar la informació als districtes i barris i als sectors afectats.

A la vegada, aquests barris i sectors que poden tenir molta a dir sobre allò que els hi és propi no compten amb temps suficient per debatre-ho entre ells i poder fer arribar les seves conclusions.

D’aquesta manera, el funcionament regular de l’Ajuntament acaba comportant un delegacionisme absolut dels regidors i regidores. Una pràctica que el nostre grup municipal no comparteix en absolut.

Tot això tenint en compte que durant aquest any s’hauran de debatre el pressupostos municipals, les ordenances fiscals i el Programa d’Actuació Municipal (PAM).

Tal com hem pogut comprovar tot indica que en aquests tres casos la possible participació del poble de Barcelona es veurà molt reduïda per la gestió interna del propi Ajuntament.

Per aquests motius i tenint en compte que s’està tractant la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) la CUP Capgirem Barcelona apostem per la modificació dels tempos interns de l’estructura organitzativa de l’Ajuntament per a que permetin la participació dels veïns i veïnes, així com el traspàs d’informació via digital, com a estalvi econòmic i per la seva eficiència alhora de traslladar-ho als districtes, barris i/o sectors afectats.