Gràcia és un districte format per cinc barris: Vila de Gràcia, la Salut, el Coll, Camp d’en Grassot i Vallcarca. Patim l’impacte del capitalisme neoliberal que governa la ciutat en forma de precarietat laboral, abandonament del serveis públics, expulsió dels veïns i veïnes (sobre tot dels col·lectius més febles, gent gran, joves, aturats, …), tancament del comerç de proximitat i tradicional, menyspreu a les entitats i associacions, setge policial…

Des del Grup Municipalista de Gràcia treballem per fer propostes rupturistes, que posin el nostre destí en mans de totes, construint una alternativa de democràcia directa, davant la delegació, l’especulació, i la privatització, una alternativa que empoderi a les classes populars. Construint els Països Catalans des del carrer, des del barri.

Ens reunim els dimecres, a dos quarts de vuit, a La Barraqueta – Ateneu Independentista de la Vila de Gràcia (Carrer Tordera, 28-30).

En els darrers mesos, mitjançant assemblees i treball amb els veïns i veïnes s’han elaborat més de 40 propostes vinculades al territori del districte, de les quals a continuació en presentem una síntesis (podeu trobar el programa complet de Gràcia a http://www.scribd.com/doc/260677594/Programa-CUP-Capgirem-Barcelona-pels-barris-de-Gracia).

1. Cap allotjament turístic més a Gràcia, ni hotels (Henkel, Deutche Bank,..), ni hostels, ni HUT. I cap procés d’especulació per construir habitatges de luxe o botigues de marca. Aturarem l’expulsió del barris dels veïns i les veïnes, del comerç tradicional i de proximitat.

2. Aturem la privatització dels serveis públics: sanitat (Parc Sanitari Pere Virgili), ensenyament (escoles bressol), esport (UBAE)… Gestió pública, directa i col·lectiva (treballadors i veïnat).

3. Recuperem l’espai públic: Park Güell.

4. Defensem uns barris lliures del setge policial (prou agressions als joves), de casernes (Caserna de la Guardia Civil de Travessera), de feixistes (llibreria Europa).

5. Construcció, immediata, dels equipaments per fer front a les necessitats veïnals: Institut de Vallcarca, ampliació Sedeta … Posta en marxa d’equipaments: escola Univers, CAP Cibeles…

6. Defensa dels espais okupats i autogestió dels espais.

7. Protegirem el teixit associatiu del barri, les festes i la cultura. Endegant la participació directe dels veïns i les veïnes en les decisions, endegant un model de barri que dignifiqui la vida, on la solidaritat i el bon viure de tots, sigui el bon viure de cadascú.