Horta-Guinardó ha patit durant les últimes dècades un envelliment demogràfic sense precedents, que s’ha vist acompanyat per un dèficit en les infraestructures i una gestió urbanística desastrosa per part dels successius governs municipals. Després de prioritzar durant dècades les zones de rendes més altes de la ciutat, ara el projecte neoliberal pretén explotar també els nostres barris “perifèrics”, tot fent-hi arribar el turisme de masses a expenses de les condicions de vida de les ja de per si empobrides classes treballadores, i agreujant encara més els problemes d’accessibilitat i mobilitat que pateixen les persones grans i amb diversos graus de dependència.

Malgrat aquests atacs a la sobirania popular, els barris del Districte s’han mantingut vius i resisteixen gràcies a l’autoorganització popular i veïnal, que ha vist néixer i consolidar-se nombrosos espais de lluita i d’autogestió durant els últims anys. A Horta-Guinardó treballem amb un peu a aquests espais per tal de fer present la seva veu al districte i a la ciutat, tot denunciant i desbordant el marc democràtic-institucional i inserint-nos, des del municipalisme popular, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Mesures destacades del programa d’Horta – Guinardó

1. Fomentar l’existència d’espais de trobada i apoderament popular, especialment aquells dirigits a l’organització del jovent i a la creació d’espais d’oci alternatiu.

2. Promoure una economia social i solidària, basada en el petit comerç, projectes de masoveria urbana i tot tipus d’iniciatives cooperatives.

3. Garantir la participació dels i les veïnes en el disseny de l’espai públic.

4. Garantir que els hospitals de Sant Pau i la Vall d’Hebron siguin un pilar de la sanitat pública dels Països Catalans.

5. Limitar el turisme a les Bateries Antiaèries i aturar qualsevol projecte turístic que inclogui l’arribada del bus turístic als nostres barris.

6. Preservar el patrimoni històric del districte, com Torre Garcini i la finca Ravetllat-Pla, i convertir-los en espais per als i les veïnes.

7. Revertir el greuge urbanístic del districte, atenent a les demandes realitzades per les AAVV i posant especial èmfasi en la millora de la mobilitat.

8. Garantir el dret a l’educació de la infància i jovent del barri, obrint un institut públic a Horta i reobrint l’Escola Bressol de la Teixonera.

9. Revocar les afectacions als barris de la Font del Gos i la Clota, així com els Tres Turons, i permetre el desenvolupament dels barris atenent a les necessitats del veïnat.

10. Construir uns barris lliures de cultura patriarcal i que situïn la cultura feminista en el centre de les relacions entre les persones.