Comissió drets socials, Cultura i Esports (dimarts 19 d’abril 9:30h)

La passivitat de les administracions vers l’implementació de la LOMCE als centres educatius contrasta amb el rebuig unànime que aquesta ha generat entre la comunitat educativa. Davant d’aquest fet proposarem a la comissió que doni ple suport institucional a centres educatius i famílies que vulguin exercir la desobediència a la LOMCE.

Al torn de preguntes demanarem al govern les mesures que ha desenvolupat durant aquests primers 9 mesos per a garantir l’accés del jovent a un habitatge digne.

Voldrem saber també sota quins criteris es seleccionaran les entitats que desenvoluparan activitats dins la campanya “T’estiu molt”, i quin control es farà de les condicions laborals de les treballadores.

Proposició LOMCE

Pregunta garantir dret de les joves a l’habitatge

Pregunta t’estiu molt

Comissió d’Economia i Hisenda (dimarts 19 d’abril 16:30h)

Aquest més de juny es posarà en marxa a Montjuïc el parc temàtic “Open Camp Europe”, els promotors diuen que el parc generarà 273 llocs de treball i que d’aquests s’en beneficiaran les veïnes del Districte Sants-Montjuïc. Afirmacions dels promotors al marge, a les ofertes laborals emeses via Barcelona Activa no hi hi ha cap garantia de que aquestes places siguin per a les veïnes i hi destaca la precarietat laboral. Per aquest motiu proposarem a la comissió mesures orientades a pal·liar aquests greuges.

A l’apartat de preguntes intentarem aclarir que ha passat amb el crèdit de 250.000€ que l’Ajuntament va donar a la proposta de candidatura de la Ryder Cup 2022.

També preguntarem sobre la predisposició de l’Ajuntament per habilitar als mercats municipals espais de ludoteca, d’alletament i canviadors, tal i com demanen les treballadores dels Mercats, i tal i com es va aprovar en comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a proposta de la CUP Capgirem Barcelona (Urbanisme en clau feminista).

 

Proposició Open Camp

Pregunta Ryder Cup

Pregunta ludoteques mercats municipals

Comissió  Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció (dimecres 20 d’abril 10:00h)

Portarem a la comissió un conflicte laboral del McDonald’s de la Maquinista arrel d’un acomiadament improcedent. Actualment les treballadores en lluita, afiliades al sindicat COS, s’enfronten a una demanda de l’empresa i el responsable del restaurant. Demanarem a la comissió que es solidaritzi amb les treballadores en lluita del McDonald’s de la Maquinista.

Al torn de preguntes demanarem per l’exclusió de les treballadores d’Antena Local de les reunions per parlar de la internalització de la plantilla de BTV.

Davant la manifestació de la “Hermandad de Caballeros Legionarios de Barcelona” el proper 28 de maig a les 12 a Pl. Urquinaona i tenint en compte el compromís que va assumir aquesta comissió en la lluita contra el feixisme aprovant una proposició antifeixista de la CUP Capgirem Barcelona. Preguntarem al govern que pensa fer respecte aquesta manifestació i quan es farà fora del districte de Sant Andreu els Legionarios.

 

Proposició McDonald’s

Pregunta veto BTV

Pregunta legionarios

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (dimecres 20 d’abril 16:30h)

Les línies de Nou barris 80,81,82 i 83 han estat explotades per l’empresa Sagalés des de l’any 2010, aquesta empresa ha precaritzat sistemàticament les condicions laborals de treballadors i treballadores d’questes línies, i ha deixat el servei de bus a Nou barris en condicions pèssimes. Es per aquest motiu que les veïnes dels diferents barris afectats i sindicats demanen que les línies 80,81,82 i 83 tornin a ser gestionades per l’empresa pública Transports de Barcelona S.A.

A la comissió ens farem ressò d’aquestes demandes veïnals i sindicals.

Al torn de preguntes demanarem al govern per l’us d’aigua potable per a la neteja de places i carrers de la ciutat.

També preguntarem pel procediment administratiu utilitzat entre Parcs i Jardins i BSM per a cedir als primers la gestió de la jardineria del Zoo de Barcelona.

 

Proposició Segales

Pregunta aigües de neteja

Pregunta jardineria Zoo de Barcelona