Barcelona ha estat protagonista els darrers anys de les majors manifestacions independentistes de la història dels Països Catalans. Des de fa una dècada, la mobilització popular i la inquietud política per assolir la plena sobirania han anat en augment arreu dels Països Catalans. Aquest cicle de mobilitzacions s’ha vist retroalimentat per un creixent rebuig al capitalisme neoliberal, fent de la llibertat nacional i la justícia social dues cares indestriables de la mateixa moneda. La nostra, doncs, no és una independència identitària sinó la via cap a un procés constituent democràtic.

No obstant, tant la ciutat com l’Ajuntament de Barcelona han jugat un paper molt per sota del seu potencial polític i social en aquest procés. Des de la CUP Capgirem Barcelona entenem que no és temps d’ambigüitats sinó d’avançar fermament cap a la plena independència dels Països Catalans.

El país que volem no és aïllat i egoista, sinó solidari amb tots els pobles i treballadores de l’estat  i del món. Front als caducs models d’estat-frontera, des de la CUP Capgirem Barcelona reivindiquem l’internacionalisme com a forma de lluita cap a la plena sobirania dels pobles del món.


Mesures destacades del programa d’independència i internacionalisme:

1. Declarar Barcelona ciutat per la Independència, aprovant la moció d’adhesió rebutjada pel consistori actual.

2. Impulsar i participar en l’Assemblea de càrrecs electes dels Països Catalans.

3. Posar l’Ajuntament al servei del mandat popular.

4. Ser part activa en la mobilització popular necessària per obrir un procés constituent cap a la República Catalana.

5. Establir vincles i acords amb institucions d’arreu dels Països Catalans en un camí comú de construcció nacional.

6. Recuperar la sobirania popular front a organismes antidemocràtics com la Unió Europea, el BCE i l’FMI (La Troika), l’OTAN o l’OMC.

7. Emprendre accions de solidaritat activa amb els pobles oprimits i en lluita contra l’imperialisme (Kurdistan, Sàhara, Amèrica Llatina, etc.)

8. Adherir Barcelona a la campanya de Boicot, Desinversió i Sancions contra Israel fins que cessi l’ocupació i el genocidi contra el poble Palestí.

9. Oposició frontal i boicot a la política Europa fortalesa que converteix el Mediterrani en una fossa comuna de migrants.

10. Avançar cap a la construcció d’un espai regional de cooperació i solidaritat al Mediterrani entre els pobles de les ribes nord i sud del mar.