Aquest dijous, 21 de juny de 2018, la Mesa Política de la candidatura, òrgan on hi són representades totes les assemblees de la ciutat, ha acordat que a partir del mes de juliol, Pere Casas, número 6 a la llista, s’incorporarà al dia a dia del Grup Municipal. La seva incorporació es dona arrel de la sortida de Maria José Lecha, que inicia el procés de jubilació.
La CUP Capgirem és una organització política on les rotacions, i els canvis de posicions i responsabilitats de la militància es viuen de manera natural, i és per aquest motiu que l’entrada de Pere Casas suposa un punt i seguit en l’estratègia política de la CUP Capgirem Barcelona, ja que aquesta no recau en les persones, sinó en la militància de l’organització i els espais democràtics interns que s’han anat construint, i estan en constant revisió i millora. Bona mostra d’això son les 13 rotacions que hi han hagut des de l’nici de la legislatura, entre regidores i conselleres de districte.
Encarem doncs la recta final d’aquesta legislatura amb una injecció d’energia nova dins la institució, i amb molts debats polítics, estratègics i organitzatius, sobre la taula. L’aprofundiment en una proposta d’arrel municipalista, que tingui per finalitat subvertir el sistema capitalista, racista i patriarcal que porta tants anys governant Barcelona, és el principal repte que entomen els diferents nuclis de la CUP Capgirem Barcelona.